Concursul culinar, la care au participat 5 echipe a câte doi concurenți, a fost împărțit în două probe: una de inovație și una la liber. La proba de inovație, concurenții au primit un coș cu ingredientele de bază pe care aveau voie să le folosească, plus elementul surpriză, cotletul de iepure. La proba liberă, echipele și-au putut alege preparatul de bază dintre șalău, mușchiuleț de porc și curcan, alături de orice alte ingrediente disponibile în bucătăria gazdă. După degustarea preparatelor, juriul, format din maestrul bucatar Iosif Szabo si Nicolaie Tomescu, bucătar rezident Cramele Recaş. Pentru al doilea an la rând, marele premiu, Polonicul de Argint, a fost câştigat de către echipa Rotary Szeged. Aceasta a “scos” la concurs jumări de pește și mușchiuleț de porc cu lectö.
“Anul acesta a fost cea mai reușită edție de până acum. Prin astfel de evenimente dorim să atragem mai mult atenția către proiectele pe care clubul nostru le are în desfășurare. Unul dintre ele este Zece școli de nota 10, proiect realizat în parteneriat cu UNESCO. Proiectele noastre se adresează oamenilor de afaceri și persoanelor cu influență, oameni care pot contribui pentru un viitor mai bun pentru cei mai puțin favorizați.” a declarat președintele clubului Rotary Cetate Timișoara, Horațiu Rada.
“Zece şcoli de nota 10” este unul dintre cele mai importante proiecte pe care Rotary Cetate îl desfăşoară în acest moment, în parteneriat cu CNR Unesco.
Citiți principiile noastre de moderare aici!