„Ne-am implicat deja în atragerea de bani europeni şi în primele luni ale anului viitor dorim să demarăm trei proiecte. Unul vizează tineri din mediul rural pe care dorim să-i ajutăm să îşi înceapă propria activitate, un al doilea vizează derularea unei campanii de conştientizare, tot pentru populaţia din mediul rural, în ceea priveşte importanţa depistării şi tratării unor boli precum diabetul. Ne dorim să mergem în sate şi să facem analize specifice pentru această afecţiune celor care nu vin în oraş să şi le facă”, a explicat Gabriela Puskas, secretar al Rotary Cetate Timişoara. Un al treilea proiect pe care vor să-l implementeze reprezentanţii organizaţiei cu fonduri europene se referă la tinerii instituţionalizaţi care împlinesc 18 ani, dintre care intenţionează să selecteze un grup ţintă, urmând să-i ajute pe aceştia să se integreze în societate, să le găsească locuri de muncă sau să le ofere consiliere.
Creat la sfârşitul anului 2002, Clubul Rotary Cetate Timişoara este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare în diferite domenii.
„În prima parte a acestui an rotarian care începe în iulie am reuşit să oferim burse de studii gratuite unui grup de 15 muzicieni, am sponsorizat Festivalul Busuiocul Remeţean, am oferit ajutor sinistraţilor din Moldova şi, împreună cu cele patru Cluburi Lions din Timişoara, am constituit o alianţă pentru creşterea calităţii vieţii timişorenilor”, a punctat Mircea Stoian, preşedintele Clubului Rotary Cetate Timişoara.
Delia S. Barbu
Citiți principiile noastre de moderare aici!