Vă reamintim, în toamna anului trecut, Primăria Timișoara (PMT) a primit undă verde de la Ministerul Mediului pentru transformarea Pădurii Verzi în Pădure Parc.
Amenajările dorite de administrație sunt minimale, „pentru a crește accesul și calitatea vizitelor la Pădurea Verde”. La modul general, primăria dorește să mărească suprafața de spațiu verde amenajat, conservarea biodiversității locale, educația ecologică a publicului și încurajarea oamenilor să petreacă mai mult timp liber în natură.
Vor trebui prevăzute zone de odihnă și relaxare, mobilier în diverse configurații, 31 de puncte de informare, toalete ecologice, iar traseele se vor întinde pe o lungime de aproximativ 10,5 kilometri.
Viceprimarul Ruben Lațcău a transmis luni, 6 noiembrie, că în Pădurea Verde nu se vor face betonări sau asfaltări.
„Vom folosi doar materiale ecologice pentru a amenaja o pădure-parc pe conturul perimetral al Pădurii Verzi. Lucrările vor fi minim invazive. […] Este un proiect care protejează și pune în valoare natura în context urban, dar care răspunde și nevoii de petrecere a timpului liber în zone verzi. Conceptul de amenajare a Pădurii Verzi ca pădure-parc va fi supus dezbaterii publice la finalul acestei luni. Iar până în 20 noiembrie, vă încurajez să răspundeți la câteva întrebări ale proiectantului”, a spus viceprimarul Timișoarei.
Acesta face referire la chestionarul care poate fi accesat AICI și care include întrebări referitoare la interesul pentru Pădurea Verde, dotări necesare, activități recreative și educative, interacțiunea cu natura (floră, faună) și altele.
La finalul lunii noiembrie, conceptul de amenajare a Pădurii Verzi ca pădure-parc va fi supus dezbaterii publice de către municipalitate. Chestionarul poate fi completat până cel târziu în 20 noiembrie.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XRubens, nu te cred!
Poate îl întreabă cineva pe domnul viceprimar de ce angajații Colterm nu remediază defecțiunea din Bălcescu de mai bine de 5 zile de cand s-a început furnizarea agentului termic, mai puțin în zona Bălcescu – Mihai Viteazu?!
Pai ar face bine sa nu asfalteze si sa nu cimenteze deloc in padure!
Traducere: “Nu vom face nimic dar va costa mult”
-
Nu cred. Daca sunt destepti ma astept sa faca exact ceea ce va fi scris in caietul de sarcini, cu aparenta legalitatii, doar ca la un pret foarte mare din care, dupa impozite si “comisioane” sa scoata un profit foarte bun.
Să ghicesc: materialele folosite vor fi ecologice, scumpe, de cea mai bună calitate.
O propunere: să punem și iluminat public în toată pădurea!
Care umblati prin padure, spuneti de cate ori ati fost anul asta.
Io am incercat de cateva ori dar noroaiele nu m-au lasat decat pe drumul pietruit.