S-au scris multe despre ruina de pe str. Eugeniu de Savoya colț cu E. Ungureanu. În anul 2018, timișorenii au fost chemați la primărie, să transmită observații și propuneri pentru un aviz de oportunitate privind intenția de elaborare a unui plan urbanistic zonal, „pentru restaurare și extindere construcție existentă S+P (ruină), rezultând clădire în regim S+P+2E+M, funcțiuni: S – restaurant/ depozitare, P – spații comerciale, etajele 1, 2, mansardă – apartamente”.
După aproximativ un an și jumătate, pe site-ul primăriei a apărut în sfârșit un anunț privind PUZ „Restaurare și extindere construcție existentă S+P (ruină), rezultând clădire în regim S+P+2E+M (pe două nivele). Funcțiuni: restaurant/depozitare, spații comerciale”.
Restaurant, spații comerciale și apartamente
S-a ajuns așadar la „etapa 2 – elaborarea propunerilor PUZ și RLU aferent, de informare și consultare a publicului”. Timișorenii pot trimite observații în scris, până în 19 martie, la Serviciul Relaționare Directă cu Cetățenii, camera 12 a PMT, sau prin e-mail. Beneficiarul investiției este SC Imobiliare C16 SRL, care ar vrea să amenajeze un restaurant cu spații comerciale la parter și apartamente la etaj. Fațada are trei variante pentru ambele laturi, către E. Ungureanu și Savoya.
Documentația poate fi analizată la Direcția Generală de Urbanism – Serviciul Certificări și Autorizări, cam. 213, până în 19 martie, orele 8,30 – 10,30 (marți, miercuri, joi), respectiv orele 14-16 (marţi – joi). O găsiți și pe site-ul PMT!
Povestea nepăsării
Ruina de pe Savoya are o poveste complicată. A fost închiriată de femeia de afaceri Rodica Vlad de la primărie în anul 2001, în urma unei licitații. Un an mai târziu, PMT a emis un act adițional prin care îi impunea Rodicăi Vlad să investească peste 200.000 de euro în reabilitarea clădirii. Ea a semnat actul adițional, apoi a demonstrat că nu se pot face lucrări de reabilitare, pentru că ruina s-ar fi prăbușit. S-a ajuns în instanță, iar doar cinci ani mai târziu, în 2006, femeia de afaceri a cumpărat clădirea cu 100.000 de euro. Nu a stat mult și a vândut-o unei firme italiene, prețul vehiculat la acea vreme fiind de 1 milion de euro.
De mai bine de zece ani, însă, acolo nu s-a întâmplat aproape nimic. Noii proprietari au împrejmuit ruina cu un gard de metal, iar la finalizarea lucrărilor de reabilitare a zonei primăria a înfipt o plăcuță cu numele străzii pe ea. Imobilul a ajuns într-o stare avansată de degradare.
În 2016, proprietarul SC Stagione Imobiliare SRL şi SC Pir – Pool & Idroesse România SA s-a ales cu o amendă de 8.000 de lei de la Poliția Locală. Oamenii legii nu s-au concentrat prea tare pe ruina de pe Savoya, iar clădirea nu se află nici anul acesta pe lista celor supraimpozitate de PMT pentru paragină.
Articole pe aceeași temă:
Dupa 17 ani a aparut un proiect pentru ruina de pe Savoya
Trimite articolul
Xo reusit robu pana la urma sa puna mana pe teren?, vad ca asta e modelul lasa sa se darame in loc sa restaureze si pe urma cu acte in regula devine proprietar, daca e ceva vechea cladire nu mai exista , tot felul de mizerii a la primarie
Da, este foarte bine.
Noroc ca ca vin strainii si fac investitii, ca “femeia de afaceri” Vlad s-a tinut numai de porcarii, apropo, mai este libera in povestea cu facturile false si evaziunea fiscala cu tiganii de la Strehaia?
Ca furat cu sapte maini!
Ca sa nu mai vorbim ce batjocura a facut cu cladirea de pe Republicii , langa pasajul Jiul, devenita adapost deoameni ai strazii si a sobolanilor!
90 % DIN INVESTITILE DIN TM SUNT FACUTE DE STRAINI VOI DOAR CU FURATUL !
Este foarte interesant cum se aplică legea privind ruinele Timișoarei la unii se aplică legea la alții deloc merge după mușchii unuia și a altuia.Domnul primar nu ar mai trebui să candideze la postul de primar pentru că acest oraș încă o legislatură la acest nivel nu mai suportă!!!!
super! inca un santier in centru!
Afacerista tipica si Rodica Vlad asta. A luat cu 100.000 euro de la primarie (+spagile aferente) si a vandut-o cu 1.000.000 euro.