Încă de dimineaţă, în faţa căminelor se făcuseră deja cozi. Studenţii, mulţi în anul I, aşteptau să îşi ia în primire camerele, îşi mutau bagajele de colo-colo sau apelau la tarabele instalate ad-hoc, pentru copiat chei. Cu toate acestea, cazarea nu merge aşa de repede cum se aşteptau. „Sunt aici de câteva ore şi încă aştept să îmi primesc cheia. Merge mai greu decât mă aşteptam”, ne-a mărturisit o studentă care îşi aştepta rândul. Studenţii de la Politehnică au asigurate în jur de 6000 de locuri, pentru care plătesc 90 sau 95 de lei pe lună cei în regim fără taxă şi 150 sau 155 de lei cei în regim cu taxă, în funcţie de căminul în care au primit loc. De asemenea, la aceste cheltuieli se adaugă şi fondul extrabugetar de dezvoltare, în valoare de 35 de lei.
De vineri începe nebunia şi la Universitatea de Vest
La căminele Universităţii de Vest, studenţii au la dispoziţie trei zile pentru a-şi ocupa locurile primite. Aceştia se pot informa despre cum sunt programaţi pe pagina de internet a Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara, www.osut.ro, secţiunea program cazări. De asemenea, pot găsi listele cu programări la fiecare cămin în parte. Studenţii sunt aşteptaţi la cămine, în funcţie de programare, în zilele de 25, 26 şi 27 septembrie. Tarifele au rămas neschimbate faţă de anii precedenţi: 50 de lei pentru camerele cu patru sau cinci locuri şi 70 în cele de două locuri.
Alternativă la cazare
Studenţii care îşi doresc intimitate pot apela la serviciile căminelor private. Partea proastă este că trebuie să plătească în jur de 150 de euro pe lună, sumă la care se adaugă, desigur, cheltuielile de întreţinere. Cei care aleg însă această alternativă beneficiază de un loc într-o cameră de două persoane, cu baie individuală, frigider, cablu tv, internet, spălătorie şi climă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!