La Timișoara s-a dat startul în Pedaliadă în două curse, sâmbătă, 11 septembrie, la miezul zilei. Au plecat de la start, la ora 12, adulții, iar la 12.05 copii. Cursa a început la Muzeul Satului Bănățean, iar sosirea are loc la Grădina Zoologică. Traseul pentru adulți are lungimea de 20 de kilometri, cu 240 m diferență de nivel, iar cel pentru copii are o lungime de 8 kilometri. Toți cei care vor trece linia de sosire vor participa la o tombolă unde pot câștiga o bicicletă de la Decathlon România & Fabrica de biciclete.
Evenimentul are loc simultan în România, Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Republica Macedonia de Nord, Spania, Slovenia și Turcia. În România, evenimentul se desfășoară sub sloganul „Lasă butoniada și vino la pedaliada” și are loc la Timișoara, București, Craiova și Hunedoara.
„Pedalida este o cursă populară cu bicicleta, pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, la care am chemat copii, părinți și bunici. Inițial, trebuia să aibă loc o singură acțiune, la Timișoara, dar ne-au contactat mai multe comunități de bicicliști care au dorit să se alăture acestei acțiuni. Avem deja confirmate, pe lângă Pedaliada Timișoara, evenimente similare la București, Craiova și Hunedoara, dar ne așteptăm să crească numărul de grupuri de bicicliști care vor ieși pe trasee din toată țara”, spune Beatrice Mercado, coordonatorul Pedaliadei.
Pedaliada este susținută de numeroși mari sportivi ai României care au făcut și provocări prin care au invitat apropiații la eveniment: Mihai Leu – campion mondial la box, Silvia Stroescu – campioana olimpică și mondială la gimnastică artistică, Alex Ciocan, președintele Federației Române de Ciclism, Adriana Szentgyörgyi Ceaușescu – multiplă campioană la ciclism, Benjamin Bodo – campion național la scrimă, Cristina Bălan – campioană națională și balcanică la atletism, Theo Matican – medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Paraciclism și ocupantul locului I în clasamentul mondial la categoria lui de dizabilitate la acest sport și mulți alții.
Evenimentul face parte din proiectul Wow Europe, coordonat de Asociația Junior Sport și cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events. Mai multe detalii despre Proiectul WoW Europe AICI.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XCe rusine sa dati stire DUPA ce s-a petrecut! chiar nu ati reusit sa stiti de ea inainte, sa ne spuneti si noua?
Halal jurnalism!