Potrivit datelor transmise de reprezentanții Colterm, în acest sezon 2.420 de proprietari de apartamente au depus cereri de deconectare individuală, iar 89 au solicitat debranșarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice, dintre care 61 asociații de proprietari și 28 de case individuale sau apartamente cu branșamente separate.
În total, s-au deconectat de la sistemul de termoficare 2.899 de apartamente (2.420 rezultate din cereri individuale de deconectare și 479 de apartamente din debranșări/rezilieri de contracte).
„Precizăm că aceasta este situația finală pe 2022, întrucât perioada în care sunt permise debranșări/deconectări se încheie la data de 31 august a fiecărui an”, au precizat, joi, reprezentanții Colterm.
Aceștia au mai precizat că pregătirile demarate pentru sezonul de încălzire 2022-2023 se află în plină desfășurare, iar toată atenția se concentrează asupra asigurării stocurilor de combustibil, precum și pe finalizarea reparațiilor la instalațiile din CET Sud și a rețelelor de distribuție a agentului termic.
„Astfel, în ceea ce privește achiziția de cărbune, încheiem luna august cu un stoc de 30.000 de tone, urmând ca în perioada următoare să accelerăm aprovizionarea, pentru asigurarea necesarului de consum pentru sezonul rece următor (250.000 de tone). De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale, am reușit să înmagazinăm, până în prezent, cantitatea de 17.000 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități), fiind încheiate și opt contracte de achiziție gaze naturale pentru o cantitate de 190.165 MWh, cu livrare în perioada noiembrie 2022 – martie 2023”, au transmis reprezentanții companiei de termoficare.
De asemenea, au fost finalizate o serie de reparații la instalațiile de la CET Sud, și anume, un cazan și șapte mori, iar pe parcursul lunii septembrie se vor încheia reparațiile la instalațiile auxiliare de la cazane.
Continuă, totodată, și lucrările de investiții demarate la rețelele termice secundare și primare. Au fost executate lucrări pe o lungime de 5.931 metri rețea primară, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 65,4 %) și 18.538 metri rețea secundară, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 92,25 %). Aceste lucrări vor continua și în perioada următoare, până spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele întreruperi temporare în alimentarea cu energie termică.
Pe aceeași temă:
Sute de debranșări înregistrate la Colterm. Societatea continuă aprovizionarea pentru iarnă
Trimite articolul
XDar ce se intampla cu cele 10000 tone de praf de carbune ( cu randament energetic ridicat ) de la Arad? Sau a renuntat primaria la aceasta glorioasa ideie?
-
La intrebarea asta doar Latcau are raspunsul, insa trebuie sa il trezesti la 3 dimineata ca sa il primesti.
-
Dar nu pot ca inspecteaza o gara inexistenta
-
Numa? Trebuiau sa fie cel putin 10000… Succes la iarna !
3000 sunt cei care au mers in mod legla sa ceara debransarea. Oare cate mii mai sunt cei care si-au pus direct centrala si si-au blindat teviele de la colterm fara sa mai ceara accordul lor? Stiu cazuri in care pe cate o scara s-au debransat 5-6 apartaemnte si prefera sa plateasca la mica intelelgere cota parte din 10% din din factura de caldura si ei inca figuraza ca si clienti ai colDterm. In situatia in care ti se cere o taxa de 500 de ron doar pentru a ti se aproba debransarea si dupa aceea daca doresti redimensionarea instalatiei pe tot blocul trebuie sa o faci tu singur “cu firma autorizata” pe banii tai la un pret exagerat si dupa aceea domnii de la coeld term vin doar in inspectie, eu cred ca sunt mult mai multe debransari decat cele oficiale.
Fraieri, la iarna Colterm o sa fie cea mai ieftina solutie de incalzire. Primaria e obligata de stat sa acorde subventii, asa ca sa vedeti la iarna cum o sa rad de aia cu centrale individuale! :))))
-
Mai bine cald si scump decat sa ingheti ieftin
-
Ce subventii??? Eu sunt singur cu bunica mea, ca nu mai am pe altcineva si din cauza ca salariul meu e prea mare nu primesc nicio subventie in afara de reducerea pentru ca am platit in avans vara si toamna. Intretinerea tot imi vine aproape 900 de lei. Pentru ca refuz sa stau in frig, ca nu mai traim pe vremea lui Ceasca.
…tot falimentari rămân! Degeaba se laudă în presă, tot banii noștrii tocați (a se citi donati) de șpriț le vor da salariul
Debransati-va prostilor, apoi platiti autorizatiile la gaz , centrala scumpa , manopera, si in final pretul triplat la gaze !
Ce destepti !!?!
-
Solutia corecta este un sistem centralizat performant in cogenerare, ca in orase mari din “in vest”. Din pacate, sistemul centralizat performant ar fi presupus cu multi ani ca cetatenii sa nu se orienteze pe “scapa cine poate”. Finalul va fi tot sistemul centralizat, dar privatizat si evident la alte preturi dat fiind ca e vorba de un monopol.
#idiocracy
Stingeţi lumina, opriţi căldura, mâncaţi insecte!
Agonia Coltermului se prelungeste, va imaginati ca pierderile pe retele vor fi aceleasi doar ca se vor imparti la mai putini abonati?
Cine mai crede ca incalzirea centralizata cu sute de km de conducte in pamant este o solutie viabila se inșeala amarnic.
-
incalzirea centralizata functioneaza in multe tari, de ex germania, austria, danemarca, suedia, ba chiar si in america etc, pe diverse sisteme.
Dar daca Timisoara e mica Viena, poate ar trebui sa copiem ce fac vienezii? sau asteptam sa se privatizeze coltermul si sa vina comisia europeana cu taxe aberante pe centralele individuale(presupunand ca pretul la gaz nu va deveni prohibitiv)?