Patriarhul Daniel a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Timiş, duminică, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Hotel Timişoara, după înscăunarea noului mitropolit al Banatului.
Locaţia aleasă pentru eveniment a atras numeroase critici, atât din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile, cât şi din partea unor politicieni, ştiută fiind apropierea dintre fraţii Cristescu, proprietarii hotelului, şi PSD. De asemenea, unii au comentat şi faptul că accesul la ceremonie, care ar fi trebuit să fie public, s-a făcut pe bază de invitaţii, înmânate în ultimele zile de reprezentanţii CJ Timiş şi ai Bisericii Ortodoxe Române.
“Ieri (duminică – n.r.), la hotelul <<Timișoara>> (nici nu se putea în alt loc!), a avut loc acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Timiș Prea Fericitului Daniel, Patriarhul BOR. Nu cunosc detaliile organizatorice ale evenimentului dar îmi permit să fac câteva comentarii:
1. Titlul de cetățean de onoare al județului, de altfel o ciudățenie protocolară știut fiind faptul că juridic nu există colectivități județene ci doar locale, se acordă la sediul autorității emitente, în cazul de față CJTavând adresa Bv. C.D. Loga nr.17.
2. Ceremonia este una publică, fiind făcută în cadrul unei ședințe festive a CJT, și prin urmare accesul publicului și mai ales a massmediei este liber și nu discriminatoriu.
3. Ceremonia nu este una colorată politic, cel puțin așa reiese din fotografiile pe care le-am văzut publicate în presă”, a comentat vicepreşedintele PNL Timiş Viorel Coifan pe Facebook.
Contactat de reporterul Timiş Online, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Călin Dobra, a explicat de ce s-a luat decizia ca această ceremonie să aibă loc la hotelul din centrul oraşului şi nu la Palatul Administrativ, aşa cum era firesc.
„Am participat la programul Patriarhului Daniel şi am considerat că, până la urmă, nu contează neapărat locaţia, cât manifestarea propiu-zisă. Şi dacă aşa a fost programul… Practic ne-am mulat pe programul Patriarhului. Nu l-am mai chemat la sediul Consiliului Judeţean Timiş, pentru că a avut un program destul de strâns şi nu aveam cum să facem o abatere la sediul nostru. Plus că era destul de greu duminica să convocăm pe toată lumea. Era important să fie prezenţi şi directori şi personalităţi, reprezentanţi ai instituţiilor, şi acolo (la Hotel Timişoara – n .r.) erau chiar toţi prezenţi”, a explicat Dobra.
Alte articole pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!