Cabinetul de Flebologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe a fost înființat în anul 1983. Medicii estimează că în ultimii douăzeci de ani au tratat peste 18.000 de pacienți cu afecțiuni venoase și au realizat peste 12.000 de flebosclerozări, cu rezultate pozitive. Acum Cabinetul de Flebologie s-a redeschis la camera 12 din cadrul Ambulatoriului de specialitate, fiind situat la parterul unității spitalicești. Aparatura necesară tratamentului a fost achiziționată de către Universitatea de Medicină.
„Utilizăm fleboscleroza prin injectarea substanței sclerozante sub formă de spumă, metodă modernă, utilizată pe scară largă în toate statele europene. Progresele în metodele de tratament neinvaziv ale teleangectaziilor, venelor reticulare, venelor varicoase nesistematizate sunt cunoscute și puse în practica și de personalul medical al clinicii noastre. Practicăm îndepărtarea acestor tipuri de leziuni prin utilizarea tehnicii moderne de sclerozare cu lumina pulsată. Dispunem de aparatură de ultimă generație necesară acestor proceduri”, a declarat șeful Clinicii Chirurgie I, Sorin Olariu.
Pacienții care vor să se trateze la Cabinetul de Flebologie au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist și de dovada faptului că beneficiază de asigurare medicală. Din păcate Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș nu decontează sclerozarea varicelor cu substanță sclerozantă, procedeu care costă 100 de lei per ședință și nici sclerozarea varicelor cu lumină pulsată, procedeu pentru care pacienții sunt nevoiți să plătească 200 de lei per ședință. Cei care nu fac parte din sistemul asigurărilor medicale de stat vor plăti 35 de lei pentru o consultație la medicul primar, 25 de lei pentru o consultație la medicul specialist, 10 lei pentru pansamentele mici, 15 lei pentru pansamentele mijlocii și 20 de lei pentru pansamentele mari.
Citiți principiile noastre de moderare aici!