Centura alternativă a Timișoarei este formată din drumuri județene și a fost lansată în licitație pentru sectorul dintre Moșnița Veche, Urseni și Giroc. Consiliul Județean Timiș caută servicii de elaborare a studiului de fezabilitate și proiectului tehnic, care să includă și autorizația de construire. Costul se ridică la o valoare de cel mult 618.000 de lei, cu TVA inclus, undeva la 125.000 de euro. Cum prima licitație a eșuat, Consiliul Județean Timiș a relansat oferta și caută cel mai bun preț. Ofertele se pot depune până în 22 noiembrie.
Tronsonul de drum ce urmează a fi modernizat se află pe DJ 595D, între km 4+000 în Moșnița Veche și sensul giratoriu din fața Primăriei Comunei Giroc, măsoară cca. 12.5 km și traversează și localitățile Moșnița Nouă și Urseni.
În localitățile vizate, drumul județean ce urmează să fie modernizat cuprinde Str. Mare, str. Bistrei – în Moșnița Veche, Calea Moșnița Veche, Calea Medveș – în Moșnița Nouă, Str. Morii, str. Nicolae Botoca – în Urseni și Str. Muncitorilor, str. Bârzava, str. Semenic – în Giroc. Tronsonul care va fi modernizat este în mare parte deja asfaltat, cu excepția sectorului cuprins între str. Nicolae Botoca din Urseni și comuna Giroc, unde drumul este din pământ, pe o lungime de aproximativ 4.4 km. Șoseaua traversează în Urseni o linie de cale ferată, iar în extravilanul comunei Giroc un canal peste care trebuie construit un pod de o lungime de cca. 20 de metri.
Modernizarea DJ 595D face parte din strategia Consiliului Județean de realizare a unei centuri exterioare de ocolire a municipiului Timișoara formată din sectoare de drumuri județene.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XCu 125 000 de Euro faceau un drum de piatra boboc 😁
-
Drumurile pe calea Urseni arată jalnic,copii își iau încălțăminte de schimb,transportul pentru copii lipsește cu desăvârșire din aceea zonă cu toate că până la primul mijloc de transport sunt cca 4km de mers pe jos.
La Mosnita veche ar trebui scoasa în afara satului, sa ocolească satul. Trece exact pe lângă scoala unde sunt copii și sa fus liniștea din sat ! SE CIRCULA CU VITEZĂ! Ar fi benefic un drum care sa meargă din drumul bucovatului și sa iasă după sat lângă cimitir, un drum de ocolire a satului!
-
Subscriu. Chiar dacă s-au pus limitatoare de viteza, tot se circula nebunește. Ți-e teama sa lași copiii singuri sa meargă /vina de la școală..trebuie să se învețe și singuri, trebuie să fie responsabili, pregătiți de viață. Dacă nici cei mari nu judecă decât sa facă un drum județean prin fața magazinelor, scolii, parcului… Ce sa mai cerem celorlalți care nu știu sa “stăpânească” o mașină în localitate…..
De acord.. drumul ar trebui sa ocoleasca localitatile daca tot este pe post de centura alternativa.. traficul deranjeaza atat structurile locuintelor cat si linistea locatarilor