Ba direcție, ba super-direcție, dar Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Timișoara trece iarăși prin modificări de organigramă. Consilierii locali au aprobat în cea mai recentă ședință modificarea structurii primăriei, astfel că „Direcția Urbanism din cadrul structurii organizatorice aprobate prin HCL nr. 387/25.07.2019 se reorganizează în Direcția Generală de Urbanism și este coordonată de arhitect șef și director executiv, după cum urmează:
Arhitectul Șef va avea în subordine: Serviciul Certificări și Autorizări și Biroul Banca de Date Urbană;
Directorul Executiv va avea în subordine: Compartimentul Disciplina în Construcții, Compartimentul Atelier de Urbanism și Compartimentul Secretariat, Statistici și Arhivare”.
Practic, Robu pune arhitectul-șef să se ocupe de cele mai importante avize și lucrări din oraș, iar pe directorul executiv să aibă grijă de arhivă, dar și de disciplina în construcții și… secretariat.
Direcția Disciplina în Construcții?
Conform planului noii organigrame, Direcția Generală (!!!) Urbanism se află în subordinea unui viceprimar, dar de fapt se află sub stricta coordonare a primarului. Numai că pe planșa atașată hotărârii adoptate de CLT scrie că Direcția Generală Urbanism „se împarte” în arhitect-șef, care are Serviciul Certificări și Autorizări, Biroul Banca de Date Urbană, precum și… Direcția Disciplina în Construcții, Autorizații, Urbanism și Statistică, sub care se află abia directorul executiv.
Momentan, Direcția de Urbanism este condusă doar de Sorin Ciurariu, care a dat concursul pe postul de director executiv. Istoria lui Ciurariu cu primăria este lungă. El fusese dat afară din funcție de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, care i-a desființat în 2010 postul de director executiv și a înființat Instituția Arhitectului-Șef, în fruntea căreia a fost pus Ciprian Cădariu. Ciurariu a dat primăria în judecată și a câștigat prin 2012. Atunci, municipalitatea a schimbat iarăși organigrama și a reînființat postul de director executiv, dar în subordinea arhitectului-șef.
A venit Robu și a schimbat de cel puțin nouă ori organigrama. La un moment dat, primarul a înființat o super-direcție, căreia i-a spus Direcția Generală de Urbanism și Dezvoltare Urbană, obținută prin reorganizarea Direcției Urbanism și Direcției Dezvoltare. A rezultat un post de director general, iar Robu a sperat că Magdalena Nicoară, cea care i-a luat locul Aureliei Junie la Dezvoltare, va face curățenie la Urbanism. N-a fost să fie așa, pentru că la un moment dat super-direcția a fost „spartă” și au rezultat iarăși două direcții.
Surse: Borcsi, favorita lui Robu
Revenind la Urbanism, Sorin Ciurariu este director executiv, prin concurs, dar și arhitect-șef al orașului. Nu se știe până când însă, pentru că reorganizarea de acum ar putea aduce un șef nou la direcție.
Surse din primărie ne spun că favorita primarului pentru o funcție de șefă „mare” la Urbanism ar fi Gabriela Borcsi, cea care conduce acum Serviciul Certificări și Autorizări. Practic, ea dă oricum toate avizele pentru construcții la nivelul orașului.
Borsci a primit și teren pentru casă de la Primăria Timișoara, pe Legea 15, alături de Sanda Greblă și alți angajați sau fii ai angajaților din PMT. Curtea de Conturi a descoperit „scepticism profesional” la angajata PMT. Practic, inspectorii au demonstrat că soțul ei are o firmă prin care a construit o casă nouă la Moșnița, pe un teren cumpărat de la primărie, imobilul fiind încadrat la „clădiri rezidențiale”.
„Soțul persoanei care a solicitat dobândirea unui teren în folosință gratuită a unui imobil destinat pentru locuit, potrivit prevederilor Legii nr.15/2003, deține calitatea de asociat unic și administrator, fapt pentru care echipa de audit prezintă scepticism profesional cu privire la destinația utilizării acestui imobil în cadrul societății comerciale, în condițiile în care, prin declarația autentificată notarial (…) s-a declarat faptul că «nu am avut sau nu deținem în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii de locuințe proprietate personală»”, se arată în raportul Curții de Conturi.
Zvonurile sunt că Gabriela Borcsi ar urma să ajungă șefă mai mare la Urbanism, iar primarul Nicolae Robu a găsit și o explicație. Nu vin alți oameni pe astfel de posturi.
„Din păcate, nu s-au dovedit a fi foarte atrăgătoare aceste posturi. Când am organizat concurs nu am avut succes, nu a fost concurență mare și oamenii, chiar dacă sunt buni arhitecți, au venit total nepregătiți. Îmi aduc aminte că un arhitect excepțional, după părerea mea, a căzut la o probă banală de gestionare a calculatorului. Asta nu denotă capacitatea sau incapacitatea sa, ci denotă lipsa de interes pentru post, că dacă ar fi fost cu adevărat interesat făcea un efort și în câteva ore învăța să folosească calculatorul la nivelul acelor exigențe, că nu cere nimeni să fii mare specialist în calculatoare”, a conchis primarul Timișoarei.
Gabriela Violeta Borcsi a absolvit în 2007, ca inginer, Facultatea de Construcții a Universității Politehnica, iar în 2009 și-a obținut diploma de master tot de acolo. Lucrează din 2007 la Primăria Timișoara, iar înainte de PMT a fost „operator devize”, dar și funcționar administrativ la Calor Grup, precum și muncitor necalificat la In Tessile SRL, potrivit CV-ului depus pe site-ul PMT. A făcut mai multe cursuri de neurolingvistică și are certificate NLP, dar și un certificat de absolvire program de inițiere pentru ocupația director magazin.
Conform declarației de avere depusă în 2019, ea nu deține locuințe, terenuri, mașini sau bijuterii, dar a dus acasă 59.956 lei de la primărie, ca șef servicu. Soțul ei a dus acasă mai puțini bani decât ea, ca administrator la firma pe care o deține: nici 50.000 de lei.
Trimite articolul
XNu am rabdare sa citesc toate tampeniile si organigrama lui peste. Atata stiu ca daca vrei sa-ti faci o casa legal si cinstit te poarta un an pana obtii autorizatiile (legal=30 zile), iti pun tot felul de bete-n roate, etc. Totusi, vad o gramada de blocuri ridicandu-se pe parcele ridicol de mici si nepotrivite, fara spatii verzi, fara parcari, intre case, cu 16 contoare de gaz la intrare si autorizatia de constructie luata pe casa bifamiliala. Astia nu asteapta nimic, au prioritate.
-
@cornel
Sa nu vorbim prostii, uni poate chiar cred ce scrii.
30 zile pentru emiter C.U., 30 zile fiecare aviz si nu pot fi depuse toate in acelasi timp,30 zile emitere A.C. (intre timp s-au schimbat termenele la maxim 15 zile, lege noua in 2019). Toate astea fara sa fie luata in considerare proiectarea pe toate specialitatile (arhitectura, rezistenta, instalatii) care in nici un caz nu o sa fie facute in 30 zile, evident ca in functie de timpul si bani investestiti primesti pe masura.
Propun sa nu aberam cu tot felul de prostii mai ales daca avem tangenta 0 cu domeniul despre care discutam.-
Chiar, hai sa nu aberam. Sa iesim pe teren si sa vedem concret pe adrese, cautat AC pe site-ul primariei si vazut cu ochiul liber numarul de cutii postale si contoare de curent/gaz. Pentru incalzire rfecomand str. Acad. C-tin Barglazan si perpendicularele pe ea. Plin de blocuri cu AC de case. Daaar, daca vrei casa, te intoarce de 3 ori, trebuie sa mergi in audiente, iti pretind PUD/PUZ, absurd.
-
Normal ca se reorganizează. Sa ajungă plicurile si la altii.
A se vedea exemple precum imobilul ridicat pe str. L. Pasteur colt cu Pomiculturii unde POT-ultl tinde către 70%.
Ce cloaca putreda e primaria.
Tov Robu d-ta cam faci scolarizare pe banii Statului! Este penibil sa te erijezi in aparator al democratiei.
Mare nenorocit este Robu cu gașca lui de mafioți, PSD+PNL=aceeași mizerie
Borcsi, grasa aia umflata e o jegoasa care iti baga strambe in loc sa te ajute cu o autorizatie pentru o casa.
-
Ca habar nu are de nimic, nu spune nimeni. O mimoza tinuta in brate de Robu.
PNL = cel mai mare rau pentru Timisoara.
Spuneam ca toata lumea ca Dancila e proasta, dar macar nu ne afecteaza atat de mult pe cat ne afecteaza grupul asta infractional numit PNL Timisoara.
-
O adunătură
Daca vor fi acordate autorizații că și până acum, vai și amar. Pentru o copertină auto din lemn, fără fundație îmi cer studiu geo și alte aberații. Daca asta numiți eficiență la urbanismul primăriei e vai de capul vostru stimați pupincuriști de-a nesimțitului care e in fruntea voastră. Doamne, abia aștept alegerile.
S-a schimbat ogranigrama in PNL Timisoara… scuze vroiam sa zic Primaria Timisoara? Si care membru al PNL Timisoara e avansat … scuze vroiam sa zic al Primariei Timisoara?
Intr-o lume normala aceste personaje ne intrebau daca vrem si ketch-up la Mac… in lumea prostanacilor care au votat PNL acestia conduc orasul. Noapte buna, Timisoara.
Dupa modelul fabricat pentru ”meseriasul” de Culita (saracutul castiga prea putin), Lae il păromova director general peste o Directie sparta in doua bucati, iata ca acum si pentru o pupaza Robu inventeaza o noua functie de director printr-o jonglerie.
In loc de Direcția Urbanism, tractoristul din Bocsig dă cu cădelnița si apare Direcția GENERALĂ de Urbanism astfel incat sa apara si un post gras renumerat pentru o protejata care sa-l voteze in iunie la anul! Sa nu uitam de Grebla, Nasleu, Kristof, Iapa o adevarata pleiada de eminente cenusii. Restul e can-can in care vopsitul este scenarist, regizor, producator, asa cum ii place lui
au iesit miseriile pesediste sa infulece kkt,Emuiutz pe unde mishuna !?
Ar mai trebui angajati vreo cîteva sute de funcționari , ca sînt prea puțini acum , în jur de 600 , sa ajunga macar la vreo 1000 , ca este greu , este mult de lucru .