Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Raportului final pregătit de Comisia de selecție pentru ocuparea posturilor vacante din Consiliul de Administrație Colterm a fost votat marți, la o săptămână de la prima încercare de aprobare a acestuia. Ședința de săptămâna trecută a fost suspendată din lipsă de cvorum și s-a lăsat cu acuzații dure pe plan politic.
Din Consiliul de Administrație Colterm trebuie să facă parte oameni care au competențe specifice sectorului energetic și de guvernanță corporativă, competențe sociale și personale ori experiență pe plan național și internațional. În plus, trebuie să respecte „scrisoarea de așteptări a acționarilor” și să îndeplinească și „cerințe prescriptive și proscriptive”. Comisia de selecție a reușit să aleagă 12 nume potrivite, iar în final vor rămâne nouă membri pentru CA al Colterm. Votul va fi secret și se va da în ședința Adunării Generale a Acționarilor, formată din consilieri locali.
Cei 12 selectați de Comisia de selecție sunt:
- Andrei Pelin, doctor în economie, experiență managerială UVT, Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor
- Alin Nicușor Sîrbu, doctor în domeniul inginerie industrială, experiență managerial la ISIM Timișoara (fost consilier local PNL în mandatul trecut)
- Irina Racoveanu Dumitrescu, specializare în domeniul științe economice, experienţă în audit intern la Filiala Județeană Timiș a Asociației Comunelor (soția unui membru al Biroului Județean al USR Timiș)
- Ioan Silviu Doboși, doctor inginer, om de afaceri
- Alexandru Cristian Amza, specializare și experiență în domeniul științe economice (președintele USR Giroc)
- Cristian Mîțu, specializare și experienţă în domeniul științe inginerești, experiență managerială, actualul director interimar al Colterm
- Raluca Dobre Buhaș, specializare și experiență în drept (membru USR)
- Adrian Colhon, specializare și experienţă în domeniul științe inginerești (membru PNL)
- Călin George Silaș, specializare și experienţă în domeniul științe economice, doctor în domeniul finanțe, director economic la Colterm
- Cristian Daniel Miclăuș, specializare și experienţă în domeniul management (membru PNL)
- Mădălin Ion Gheorghe, specializare în domeniul științe economice, experiență managerială (membru PNL)
- Florian Alexandru Neagu, specializare și experiență în drept
Cristian Mițu, Ioan Doboși, Andrei Pelin și Irina Racoveanu Dumitrescu sunt și acum în CA Colterm. Au fost numiți în luna martie. Cei patru membri PNL, Alin Sîrbu, Adrian Colhon, Cristian Miclăuș și Mădălin Ion Gheorghe au fost suspendați recent din partid, în urma scandalului cu consilierul local Raul Ambruș.
Au fost discuții pe marginea acestui subiect în ședința de marți a CLT. Consilierul local Roxana Iliescu, de la Pro România, a anunțat că va vota împotrivă, împreună cu colegul ei Marius Craina.
„Motivația este simplă: am avut patru amendamente privind criteriile de selecție a membrilor, care nu au trecut. Privitor la lista de 12 persoane, sunt doar două cu studii juridice, dintre care una este pe ultimul loc și nu este agreată de nimeni, din câte am înțeles. Prin urmare, viitorul CA de la Colterm va cuprinde un singur jurist. Prestația juridică a actualului CA a fost absolut jalnică”, a atras atenția Iliescu, care a amintit că toate cele patru amendamente au picat la vot în CLT.
Viceprimarul Ruben Lațcău a vorbit despre „ipocrizenie”.
„Aș vrea să remarc ipocrizenia doamnei Iliescu, care acum câteva ședințe, în plenul consiliului local, propunea condiții mai aspre pentru selecție. (…) După ce aceste propuneri, acum nu aprobă raportul comisiei de specialitate tocmai în forma în care dânsa l-a propus. E doar o remarcă pentru momentul în care doamna consilier ne mai propune modificări pe HCL-uri”, a replicat Lațcău.
Aceste replici nu-i ajută deloc pe timișorenii care încă nu știu sigur ce se întâmplă la iarnă cu societatea de termoficare a orașului. Viceprimarul Ruben Lațcău recunoștea zilele trecute că există „scumpirea gigacaloriei este o posibilitate la Timișoara” și spunea că primăria nu va micșora subvenția acordată din bugetul local. Prețul la gaz a ajuns să fie aproape de patru ori mai mare de la începutul acestui an, iar Colterm are, în continuare, datorii istorice uriașe.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XReferendum demitere, orice altceva este “ipocrizenie”.
-
Pai te.ai apucat de strans semnaturi sa se faca referendum? S.au comentezi aiurea.
alti 12 care merita sa fie aruncati in tocatorul de lemne.
Olteanul ala de Alin Sirbu face ce face si tot apare in functii de sefulet pe la tot felul de institutii muribunde, fara sa aibe vreo realizare notabila. E model pentru orice oltenas care vrea sa ajunga sef in banat.
Chiar mi-era teama ca nu se gasesc!
Cica daca se intampla sa fie Colterm pe pierdere, astia 12 din Consiliul de Administratie al Colterm trebuie sa aduca bani de acasa.
Noroc ca au pus pe unii care fura din alta parte si au de unde sa aduca banii…
Toti cei 1 2 sunt afiliati politic!
rahat cu perje, mi-e sila !
Gunoaielor ati distrus demult tot, ce mia vreti?
Afara cu voi!
Lista asta de 12 puteți arata dezolant. Economiști manageri și juriști. Dar nici un specialist cu experienta în producere energie, exploatarea sistemelor energetice, îmbunătățirea randamentului acestor sisteme ăștia nu știu ce e gigacaloria. Sunt niște cacanari care doar vor jumulit de bani CA. Huoooo puterilor.
-
Pe jumătate dintre ei ii cunosc bune sau am interacționat cu ei. Membrii de partid, licențiați in economie sau drept pe genunchi. Cu pile și relații. In mediul privat au avut o frecventa la schimbarea jobului atât de rapida ca ar genera curent electric. Vai și amar de țara asta. Sa vina Potopul
Numai membrii de partid si mai radeam de PESEDE
Penalul Latcau trebuie de fiecare data sa se certe cu cineva. Acum a venit randul limbii romane…
Mai un an si se roaga si Fritz de Robu sa vina inapoi.
cu sau fara aceste persoane, decizia a fost luata pentru romania de catre comisia euroapeana, renuntam de ”buna” voie la folosirea carbunelui pentru productia de energie electrica si termica, deci cet sud devine istorie.
Sa speram ca principala lor preocupare nu va fi desavarsirea falimentarii acestui obiectiv.
COLTERM a ajuns de rasul lumii cu actuala conducere in frunte cu director Mitu nu este în stare sa plătească salariile angajaților luna de luna se plătesc cu întârzieri care ajung si la 10 zile asta dovedește ca actuala conducere este și mai slabă ca anterioara.