După un avans de 0,6% în luna septembrie, apartamentele disponibile spre vânzare în România (noi și vechi) s-au menținut, per ansamblu, pe un trend ascendent și în luna octombrie, conform unei analize Imobiliare.ro.
În Timișoara, suma medie solicitată pentru un apartament, indiferent de anul de construcție, s-a majorat cu 0,8% în luna octombrie, de la 1.250 la 1.260 de euro pe metru pătrat util. Cele două segmente de piață analizate au avut evoluții inegale – locuințele din blocurile vechi au consemnat un avans de 0,4% (de la 1.257 la 1.262 de euro pe metru pătrat), iar cele nou-construite s-au scumpit, în medie, cu 2,2% (de la 1.226 la 1.253 de euro pe metru pătrat).
În București, apartamentele s-au ieftinit, cu 0,2% per ansamblu, valoarea medie de listare a unei asemenea locuințe ajungând la 1.373 de euro pe metru pătrat util (de la 1.376 de euro pe metru pătrat). Tendința descendentă a fost mai accentuată pe segmentul locuințelor vechi, care au înregistrat o scădere de 0,4%, de la 1.312 la 1.307 euro pe metru pătrat. Suma medie solicitată pentru unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale s-a diminuat, însă, cu doar 0,1%, de la 1.426 la 1.425 de euro pe metru pătrat.
În Brașov, așteptările vânzătorilor de locuințe s-au majorat în octombrie cu 0,4%, ajungând la o medie de 1.140 de euro pe metru pătrat util (față de 1.136 de euro pe metru pătrat luna trecută). Tendința generală de creștere a fost susținută, în acest caz, doar de segmentul apartamentelor vechi, care s-au apreciat cu 1%, de la 1.121 la 1.132 de euro pe metru pătrat. La polul opus, unitățile locative noi s-au depreciat cu 0,9%, de la 1.165 la 1.154 de euro pe metru pătrat.
În Cluj-Napoca s-a consemnat un avans de 2,2% luna trecută, de la o medie de 1.640 de euro pe metru pătrat util, până la 1.676 de euro pe metru pătrat. Chiar dacă au fost inegale, creșteri ale prețului mediu solicitat au avut loc pe ambele segmente de piață analizate: apartamentele vechi s-au scumpit cu 1,9% (de la 1.656 la 1.688 de euro pe metru pătrat), iar cele noi cu 2,6% (de la 1.622 la 1.664 de euro pe metru pătrat).
La Constanța, apartamentele disponibile spre vânzare s-au apreciat, în luna octombrie, cu 0,3%, ajungând să coste 1.175 de euro pe metru pătrat util (față de 1.171 de euro pe metru pătrat la finele lui septembrie). Ca și în Brașov, locuințele vechi și cele noi au avut evoluții constrastante: cele dintâi au înregistrat un avans de 0,4% (de la 1.164 la 1.169 de euro pe metru pătrat), iar cele din urmă au resimțit, dimpotrivă, un declin de 0,4% (de la 1.198 la 1.193 de euro pe metru pătrat).
În Iași, așteptările proprietarilor de apartamente au crescut, pe parcursul lunii trecute, cu 2% – de la o medie de 1.045 de euro pe metru pătrat util, până la 1.066 de euro pe metru pătrat. Potrivit datelor Imobiliare.ro, evoluția celor două segmente de piață analizate nu a fost una echilibrată: dacă locuințele din blocurile vechi s-au apreciat doar ușor, anume cu 0,4% (de la 1.037 la 1.041 de euro pe metru pătrat), cele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au consemnat o creștere semnificativă, de 3,3%, mai exact (de la 1.051 la 1.086 de euro pe metru pătrat).
Trimite articolul
XNumai tâmpiții pot plăti peste 1000 de euro/mp, nu va mai lăsați prostiți de tot felul de agenți imobiliari sau dezvoltatori, mai mult de 1000 de euro/mp e tapa imensa, ei nu cheltuie mai mult de 550euro/mp, vor Toți sa se îmbogățească peste noapte
Veorico, preturile se ghideaza in toata lumea dupa principiul cerere-oferta. Apartamentele in TM; sunt sub cerinta pietei, de aia e scumpe!
Apartamente cu 500 euroi / m2 gasesti acolo unde ele stau goale, adica in orase si orasele unde si-a dus mutu camila si unde nu ai unde sa te angajezi! Precis ca la Strehaia costa m2 la bloc sub 500. La videle nu stiu cat o fi, dar precis si sub 500. Poate mai primesti si o punga cu halimente, numai sa cumperi apartament acolo.
Insa o ai pe Veorica VIP acolo. O poti intalni cand plimba cainii prin parcul orasului. Ca sah precis nu joaca prin parc. Cred ca nu intelege jocul.
Drum bun si cale batuta.
Vine black friday. De asta au majorat preturile.
sunt mii de case in paragina sau parasite in tm. in multe apartamente ultracentrale stau unu doi pensionari, care il vor elibera in curand. judetele din care veneau oameni in tm nu mai produc, la sate au ramas doar batrani, iar daca aduci sirieni, aia vor gratis. asa ca in cativa ani se vor duce preturile mult in jos.
Si o sa creasca in continuare. UBC 0, Isho, Vox, City of Mara trag preturile in sus.
Da ti fuga ca se termina apartamentele , se vînd ca pîinea caldă, e coada pînă în stradă la agențiile imobiliare , pe cîte 4 rînduri , iar preturile sînt foarte mici , o nimica toata , acolo , vreo 70 000 de euro două camere , la ,, bloc ,, , 45 de metrii pătrați , da , dar se cheamă că ești proprietar , bine , peste vreo 40 de ani , pînă atunci proprietar este banca , pînă în luna 12 a a ultimului an din cei 40 , toate preturile sînt trase în sus de ,, dezvoltatori ,, , apoi de agențiile imobiliare , care se ocupa si se preocupa sa apara articole de acest gen cu scumpiri eminente , sa sperie pe români , daca nu ar fi ,, prima casa ,, , aproape singurii cumpărători ar fi speculanti care le închiriază cu ziua , inclusiv ,, prestatoarelor,, de pe site urile de profil , preturile sînt exagerat de mari , nu se justifică nici intr un fel , se vrea ca la un leu investit sa se cîștige 3 , dar pe de altă parte faptul că se construiește nu este deloc rau , crește economia , locurile de muncă etc , dar decît să da i 70 000 de euro în oraș , cu poluarea aferentă , mai bine cumperi o casa la tara , cu vreo 25 000 de euro , o mai ajustezi cu vreo 10 000 de euro , si stai lejer , la,casa , chiar dacă este la 20 de km de oraș, una este la casa , alta este ,, la bloc ,, , si într-adevăr , emigrația masivă si faptul ca avem români la a doua generație în vest care nu se mai întorc în țară , si nici părinții lor , si faptul ca deja si au făcut sau cumpărat imobile acolo , la preturi bune față de România , inclusiv la credite , va face pe viitor , în cîțiva ani , sa scadă cererea , iar cei plecați în vest cresc exponențial, am cunoscuți care s au întors după mai mult de 10 ani din vest , iar după o perioadă cînd au avut de a face cu ,, serviciile ,, oferite de spitalele noastre , ori ei ori părinții lor , inclusiv ,, serviciile ,, diferitelor autorități,, românești de care au avut nevoie , si au luat bagajele si dusi au fost , oricum , viitorul este sumbru pentru tara , nu ma refer la vindutul apartamentelor sau caselor .
Nejustificat.Este asa mare cererea?Va asigur ca nu si mai mult cred ca este si o mare inconstienta ca si client sa cumperi la asa preturi.Sunt sigur ca cei care cumpara au nevoie dar mai bine astepti decit sa achiti un pret care peste 2 ani sau chiar in 2020 va scadea foate mult.Eu nu as cumpara!
Si asa a scazut din nou numarul tranzactiilor, obligand agentii imobiliari sa se reorienteze profesional.
din nou incercati sa manipulatii …eu unu am 4 apartamente la vanzare …e normal sa cresc pretul in Ron daca cursul Euro-Ron a explodat decand cu schimbarea guvernului dar in Euro este acelasi pret …deci???? vorbim vorbe
E foame de bani, e foame de bani baietii !!!