Primul contract, în valoare de 17,69 de milioane de lei (cu TVA), vizează achiziția unor echipamente de siguranță pentru activități non-economice. Este vorba despre echipamente multifuncționale de capacitate mare și mică pentru măturare, aspirare și spălare; echipamente pentru curățarea depunerilor de cauciuc și a marcajelor de vopsea de pe suprafețele de mişcare aeroportuare; utilaje multifuncționale tip tocătoare de vegetație și punct de comandă mobil.
De asemenea, acest contract prevede cumpărarea unor generatoare cu turn de iluminat tractabile; autoutilitare pentru intervenție tehnică și pentru asigurarea suportului în situații de urgență și echipament șenilat pentru tocare vegetație și pentru curățat sisteme pluviale deschise.
„Cele două proiecte sunt finanțate din bugetul propriu al aeroportului, din fonduri europene (n.r. – POIM) și bugetul de stat al României”, a precizat Daniel Stamatovici, directorul general al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara.
Cel de-al doilea contract, în valoare de 20,76 de milioane de lei (cu TVA), vizează achiziția unor utilaje destinate activităților economice de siguranță. Este vorba despre autodegivroare pentru aeronave, cu acțiune de minim 13 metri și de 18 metri înălțime și utilaje de deszăpezire de mică și mare capacitate.
„Îmi doresc ca și în perioada imediat următoare să continue astfel de acțiuni. De ce spun lucrul acesta? pentru că se află pe circuitul guvernamental, adică până la sfârșitul lunii se va aproba pentru Aeroportul Timișoara un nou proiect în valoare de 115 milioane de lei, care se referă la sistemul integrat de securitate aeroportuară.
Toate aceste proiecte trebuie finalizare până la sfârșitul anului 2023, pentru că finanțarea este din exercițiul bugetar 2014-2021, și doar până la sfârșitul anului viitor există aceste sume de bani. După cum știți, în noul exercițiu financiar al Uniunii Europene nu prea se mai finanțează zona aero. Mă aștept ca foarte repede să se intre în proceduri pentru a se accesa acești bani, necesari dezvoltării aeroportului din Timișoara”, a afirmat ministrul Sorin Grindeanu după semnarea celor două contracte.
Pe aceeași temă:
Zona cargo a Aeroportului Internațional Timișoara, dezvoltată cu bani din Emiratele Arabe Unite
Citiți principiile noastre de moderare aici!