Tinerii arhitecți au nevoie de 100.000 de euro pentru a pune în siguranță clădirea Băilor Neptun din Herculane. Ținta pentru 1 mai, momentul în care un antreprenor a spus că va dubla suma strânsă până atunci, a fost atinsă.
„Am avut ca țintă 15.000 de Euro până în data de 1 mai. Acum avem 18.000 de Euro, sumă ce va fi dublată de un antreprenor român a cărui identitate o vom dezvălui în zilele ce urmează. Această sumă ne va permite să începem lucrările de punere în siguranță în zonele cele mai afectate. Nu avem cuvinte… Vă mulțumim mult pentru sprijinul dumneavoastră fără de care nu am fi ajuns aici. Avem în continuare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a atinge ținta de 100.000 de Euro necesari pentru întreaga intervenție. Nu ne oprim! Puterea de regenerare comunitară a patrimoniului este impresionantă, de aceea donațiile continuă!”, transmit cei de la Asociația Locus, care derulează Herculane Project.
Puteți dona AICI.
Cont Asociația LOCUS:
RO17BTRLRONCRT0421032701, CUI 38615380
Cei de la Asociația LOCUS au dezvoltat un proiect tehnic pentru salvarea acestor băi, au cercetat în cel mai mic detaliu toate cele 62 de încăperi de tratament, au scanat fațada principală și accesul principal cu ajutorul a două firme, au mapat degradări, având un cumul de 265 de planșe de degradări, au documentat detaliile și ornamentele. O parte din casă s-a prăbușit în februarie…
Asociația Locus, ce are sub tutelă inițiativa Herculane Project, a fost înființată de un grup de tineri arhitecți în anul 2017, având ca scop salvarea și promovarea patrimoniului României.
„Proprietarul clădirii este Primăria Băile Herculane, însă terenul aparține de doi proprietari privați care nu și-au dat acordul pentru ca lucrările să înceapă. Singura intervenție ce legea ne-o permite să o realizăm este punerea în siguranță a clădirii monument de cea mai înaltă clasă în România, clasa A. Menționăm faptul că proiectul tehnic a fost elaborat în baza unui protocol de colaborare cu Primăria Băile Herculane, care are la dispoziție un buget de 80.000 lei pentru această lucrare, sumă insuficientă și încă nealocată în bugetul pe anul 2019. Proiectul tehnic a fost trimis de către administrația locală spre avizare către DJC Caraș-Severin, care susține demersurile pentru salvarea clădirii, și care a dat un aviz pozitiv proiectului”, transmit cei de la Asociația Locus.
Citiți principiile noastre de moderare aici!