Noua sală de şedinţe a consilierilor judeţeni seamănă cu una de la Parlamentul European, fiind dotată cu plasme, pe care este afişată ordinea de zi şi rezultatul voturilor, retroproiector, camere de filmat, boxe pentru traducători şi secretarele care notează stenogramele întâlnirilor şi locuri la etaj pentru invitaţi. De asemenea, discuţiile din sală pot fi auzite şi pe holurile Palatului Administrativ, unde au fost instalate boxe.
Unii consilieri s-au declarat mulţumiţi şi de culoarea aleasă, negru. „Domnule preşedinte, vă felicit pentru culoarea neagră a acestei săli. Dacă era roz vă acuzam că vedeţi viaţa în roz”, a afirmat consilierul Adrian Negoiţă (PSD).
Toată tehnologia a pus probleme aleşilor judeţeni, care nu au prea înţeles cum funcţionează mecanismul electronic de vot, aşa că au votat de patru ori un amendament al unei hotărâri. „Aşa e la început, până ne obişnuim”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, care încerca să îi înveţe pe consilieri cum funcţionează dispozitivul de vot electronic.
Tensiuni politice de faţadă în plenul Consiliului Judeţean Timiş
Consilierii judeţeni ai opoziţiei teoretice, adică PNL şi PSD, s-au contrat timp de jumăte de oră cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constatin Ostaficiuc pe tema desemnării unor membri PDL în cadrul unor comisii de concurs, opoziţia acuzând politizarea excesivă a acestor comisii. După ce s-au certat, consilierii judeţeni au aprobat, culmea, în unanimitate, propunerea preşedintelui Constantin Ostaficiuc de amânare a votării proiectului respectiv.
Un alt moment bizar s-a petrecut chiar la final, când, tot în unanimitate, consilierii judeţeni au aprobat demisia directorului Muzeului Satului Bănăţean, Andrei Milin. De altfel, demisia acestuia fusese anunţată încă de acum o lună de preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, care se declara nemulţumit de prestaţia acestuia.
Apoi însă, tot în unanimitate, consilierii judeţeni au aprobat propunerea aceluiaşi Ostaficiuc de a fi numit director interimar la Muzeul Satului – până la organizarea unui nou concurs- … Andrei Milin.
Totuşi, consilierii au propus ca amendament la această decizie ca un nou concurs pentru ocuparea postului de director să fie organizat în termen de maximum 60 de zile. După această perioadă, fostul-actual director al muzeului urmează să ocupe funcţia de şef al secţiei expoziţionale în aer liber, care momentan este vacantă.
Aproape 100 de paznici ai CJ Timiş, daţi afară şi reangajaţi
Consiliul Judeţean Timiş a respectat decizia Guvernului de a reduce cheltuielile bugetare prin disponibilizarea unor angajaţi. Cei mai afectaţi au fost 88 de paznici aflaţi în subordinea Direcţiei de Prestări Servicii care urmau să rămână pe drumuri. Însă, joi, ei au fost salvaţi, după ce consilierii judeţeni au aprobat reangajarea acestora în cadrul unui SRL nou înfiinţat numit „Security Cons Prest”, unde asociat unic este… Direcţia de Prestări Servicii.
Întrebat dacă această decizie nu se bate cap în cap cu intenţia executivului de a reduce cheltuielile aparatului bugetar, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a răspuns: „Nu şi nu văd unde vedeţi dumneavoastră bătaia de cap în cap. Dacă din punct de vedere economic nu sesizaţi ce se întâmplă… practic se constituie un capital mixt şi activitatea este strict comercială. Nu are nicio legătură… din contră, este o soluţie pentru ca acestor oameni să li se asigure o protecţie socială. Şi dacă activitatea va fi condusă bine, Consiliului Judeţean, prin intermediul direcţiei respective i se va aduce profit.”
Citiți principiile noastre de moderare aici!