Edilul-șef susține că sala polivalentă va putea fi și folosită într-un final, dar până una alta trebuie să se găsească o soluție pentru deblocarea situației actuale.
„Sala Polivalentă va fi finalizată, pentru că, pe de o parte, conducerea Universității Politehnica este foarte interesată să ducă lucrurile la bun sfârșit și nu are nicio vină că s-a ajuns aici unde s-a ajuns. Pe de altă parte, noi, Primăria Timișoara, suntem foarte interesați să ducem lucrurile la bun sfârșit și vom pune la bătaie toți banii cu care ne-am angajat în acest scop. Problema este că firma care a avut antreprenoriatul general a intrat în insolvență, a întâmpinat dificultăți foarte foarte mari, a întârziat foarte mult cu lucrările, între timp s-au impus expertize ale soluțiilor prevăzute de proiectant, în urma modificărilor de legislație. În urma expertizelor a rezultat că trebuie făcute niște intervenții care n-au fost prevăzute inițial, apar dispute pe acest subiect între firma, așa prăpădită cum e ea acum, că nu pot să-i spun altfel, și titularul de proiect, care este Universitatea Politehnica”, a explicat Robu.
Ce e de făcut mai departe? Fie se va merge în instanță, fie firma constructoare – Marrati Construcții – va colabora cu Universitatea Politehnica.
„Până la urmă se vor găsi soluții, fie și în instanță, dacă nu se va putea amiabil. Eu sunt foarte dezamăgit de firma Marrati, sunt foarte dezamăgit de domnul Rațiu (n.r. Ovidiu Rațiu, administratorul societății), pentru atitudinea pe care avut-o de-a lungul timpului față de acest obiectiv. Într-o altă vreme, era un om serios, implicat, care a făcut și treabă bună. Va fi finalizată, e păcat că a durat atât de mult timp”, a completat primarul Timișoarei.
Reprezentanții primăriei nu pot face nimic pentru a debloca situația, fiind doar parteneri în proiect. Singurii care pot lua atitudine sunt cei de la Politehnică.
„Primăria nu are decât rolul de finanțator și coproprietar. UPT poate recurge la instanța de judecată, dacă nu se vor înțelege. Știu că i s-a cerut firmei să predea documentele cu ce s-a făcut până acum, pentru a se căuta un alt executant mai departe, pentru că în acest om și în firma sa nu mai există încredere. De atâtea ori nu s-a ținut de cuvânt, încât nu mai avem încredere, nici eu, nici conducerea Universității Politehnica”, a conchis Nicolae Robu.
Primarul Timișoarei a anunțat încă din luna octombrie a anului trecut că se caută alt constructor pentru sala polivalentă de lângă Stadionul Dan Păltinișanu. Robu anunța atunci că Politehnica a reziliat deja contractul cu Marrati și că… mai este de lucru cel mult două luni pentru finalizarea obiectivului.
Consiliul Local Timișoara s-a asociat cu Universitatea Politehnica în primăvara anului 2013, când municipalitatea s-a angajat să pună jumătate din banii necesari finalizării investiției, urmând să devină coproprietară. S-au alocat așadar 3,3 milioane de euro de la bugetul local pentru noua sală polivalentă a orașului, valoarea totală a investiției fiind de 29,9 milioane de lei, adică 6,7 milioane de euro.
Inițial, sala polivalentă ar fi trebuit construită cu 2.200 de locuri, dar apoi s-a vorbit despre extinderea ei la 2.500, iar apoi despre mărirea capacității la 3.000 de locuri.
În momentul asocierii, cele două părţi au convenit ca termenul de finalizare să fie 30 iunie 2014, dar acest termen nu a fost respectat. Iar de atunci se tot prelungeşte.
Articole pe aceeași temă:
Sala Polivalenta a Politehnicii, in aer. Se cauta alt constructor
Imagini de pe santierul salii polivalente a Politehnicii. Se lucreaza cu zece oameni
Citiți principiile noastre de moderare aici!