După mulți ani de discuții și un „război” deschis între primarul Timișoarei și președintele CJ Timiș privind locul unde să fie construită sala, Compania Națională de Investiții a reușit, în aprilie 2020, să lanseze licitația pentru „studiu prefezabilitate, studiu de fezabilitate și alte studii tehnice specifice aferente obiectivului de investiții «Construire Sala Polivalentă 16.000 locuri, Aleea FC Ripensia nr. 37 – 35”.
Terenul a fost ales de fostul premier al României, Viorica Dăncilă, la ultima vizită pe care a făcut-o la Timișoara în această funcție. Ea dădea asigurări că „evident că vom avea bani în bugetul de anul viitor pentru a se merge pe ceea ce trebuie făcut, pe preparativele în zona de proiectare în vederea execuției efective a lucrării și apoi să trecem la execuția efectivă”.
„Bătaie” pe contract
CNI a pus la bătaie 1,1 milioane de lei cu tot cu TVA pentru prima parte a documentației: studiu prefezabilitate, studiu de fezabilitate și alte studii tehnice. Ofertele au putut fi depuse până în 22 mai, de contract fiind interesate 12 firme sau asocieri de firme.
Acestea sunt:
1. Condesign SRL – Plan 31 RO – HIT& Cold Instal SRL
2. PGA Markers – Alex-Dia Construct SRL
3. Aduro Impex
4. Hentza Business
5. Rheinbrucke – Stareto SRL
6. Getrix – PAD Industrie – SC Pro Concept – Eastern Design Structuri – Artoprod SRL
7. Dico și Tiganas
8. Novart Engineering – Tehno Consulting Solution – Trustul de Clădiri Metropolitane – Global Proiect
9. Popp & Asociații – SC MC General Construct Engineeting – Construcții Erbașu – Graphic Studio
10. SC Lucian Simon Arhitectura SRL – Intergroup Engineering
11. Sigm – Home Project – Arbeit Arhitect Project – Allied Engineering Grup
12. SC Tecon – vision4 – Instal Data Project – Evam Constal
Unele dintre aceste firme au avut mai multe contracte cu Primăria Timișoara. Amintim doar câteva: Rheinbrucke a lucrat la documentația pentru bazele sportive promise încă din 2012 de primar, Stareto a estetizat porțile de intrare din oraș, una dintre ele prăbușindu-se la furtuna din 2017 și ucigând un tânăr, iar Hentza Business face studiul de fezabilitate la așa-zisa „autostradă de biciclete”.
Șantier poate prin 2022
Urmează acum procedura de evaluare a ofertelor, care se poate întinde până în luna mai a anului viitor. Odată ce va fi semnat, contractul va avea o durată de 180 de zile.
În prima etapă vor trebui predate studiul de prefezabilitate, studiul de trafic și studiul de impact asupra mediului.
În a doua etapă vor fi predate studiul de fezabilitate, studiul acustic, studiul luminotehnic și un studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată pentru creșterea performanței energetice, randări high details, dar și alte studii de specialitate relevante pentru buna funcționare a obiectivului.
Abia după ce CNI va avea toate aceste documente se va putea trece la proiectul tehnic și execuția propriu-zisă, pentru care este nevoie de asemenea de licitații. Sala va fi ridicată lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”. Dacă totul merge bine, am putea vorbi despre un șantier abia din 2022, poate chiar sfârșitul lui 2021.
Articole pe aceeași temă:
Prima licitație pentru sala polivalentă din Timișoara. CNI caută proiectant, dă 230.000 de euro
Trimite articolul
Xsper sa mai avem sport de echipa la nivel de oras pe cand va fi gata
Rheinbrike din start i-as desclifica.
Singura firma de proiectare care nu si-a platiti subcontractantii la proiecte…
ASTA CU SALA SI STADIONUL LA TIMISOARA A DEVENIT O CHESTIE DE AMUZAMENT !! DE CEL PUTIN 10 ANI AUD DE SALA SI STADION !! CHIAR SUNTETI PENIBILI .
Si totusi dupa vreo 12ani, Sala Poli-robu-valenta,nu are nici o sansa sa fie terminata?