„Toate aceste idei pot fi transformate în realitate oricând. Suntem deschişi oricăror propuneri vizând reabilitarea Turnului de apă de pe strada Bariţiu, indiferent dacă ele vor fi din sfera circuitului istoric sau a celei comerciale. Din punct de vedere tehnic este posibil şi sperăm ca după această expoziţie să se nască o dezbatere publică la nivelul oraşului care să aibă ca rezultat reabilitarea acestui obiectiv. Avem exemplul Aradului şi al oraşului Szeged, care au făcut-o. E posibil şi cu bani europeni”, spune ing. Ilie Vlaicu, directorul general al Aquatim Timişoara.
La sediul instituţiei a fost deschisă, marţi, o expoziţie cu lucrări ale studenţilor din anul V la Facultatea de arhitectură Timişoara. „Ideea de a reabilita, în desene, spaţiul Turnului de apă de pe strada Bariţiu le aparţine studenţilor. Lor le-a venit ideea şi noi am acceptat să le expunem lucrările aici. Este pentru prima dată când se face asta”, a precizat Loredana Leordean, responsabil comunicare la Aquatim Timişoara.
În Timişoara există două turnuri de apă, dintre care unul este în patrimoniul Aquatim (pe strada Gheorghe Bariţiu), iar celălalt aparţine întreprinderii 1 iunie Timişoara (strada Lorena). Ambele sunt în conservare şi sunt închise publicului în prezent. Experienţa altor ţări din Europa care au reabilitat şi deschis publicului aceste spaţii vechi de zeci de ani poate fi un exemplu pentru autorităţile locale şi, cu bani europeni, se poate încerca o revitalizare a acestor spaţii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!