Prin implicarea publicului larg în campaniile de redirecționare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donații SMS sau Direct Debit, dar şi prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 lei vor fi investiţi în dotarea secțiilor de nou-născuți, precum și în dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de beneficiari din comunități defavorizate.
Orașele vizate pentru donații sunt: Pitești, Brașov, București (2 maternități), Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Arad, Buzău, Timișoara (2 maternități), Vaslui și Cluj-Napoca.
„Pornim şi în acest an cu încredere şi optimism seria de dotări din cadrul programului nostru de reducere a mortalităţii infantile. Din păcate, maternităţile din întreaga ţară au în continuare nevoie de mult sprijin. Din acest motiv, Salvaţi Copiii duce mai departe acest program, încercând să ajungă la cât mai mulți dintre cei pentru care lupta pentru viaţă se dă chiar în aceste maternităţi”, spune Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.
În perioada 2012-2015, Salvaţi Copiii România a dotat 54 de maternități şi secţii de nou-născuți cu echipamente performante în valoare de 4.800.000 lei şi a ajutat 6.000 de mame tinere, gravide și copii cu vârste cuprinse între 0-5 ani, din comunități defavorizate.
Cei care doresc să susţină în continuare demersul Salvaţi Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România o pot face cu un sms lunar la 8844 cu textul ”SALVEZ”.
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!