„Sănătatea copiilor noştri încotro? Cât investeşte România în programe de prevenţie”.Aceasta a fost tema discuţiilor la care au răspuns prezent, marţi, în egală măsură reprezentanţi ai Primăriei Timişoara, ai Prefecturii Timiş, ai Consiliului Judeţean Timiş, dar şi ai instituţiilor de decizie în sănătatea timişenilor. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile pneumococice sunt cauza de mortalitate numărul 1 în lume din categoria bolilor care pot fi prevenite. Motiv pentru care, specialişti timişoreni au readus subiectul în discuţie.
„A fost o dezbatere punctuală, pentru a se obţine susţinerea vaccinării copiilor cu un anumit vaccin. Şi eu cred în necesitatea unei legi a prevenţiei. Pentru că prevenţia înseamnă pe de o parte cheltuieli mai mici de la buget, iar pe de altă parte, scăderea mortalităţii. Statistica arată că România este una dintre ţările UE cu un raport negativ natalitate-mortalitate, adică mor mai mulţi decât se nasc. Pe de altă parte, cred că nu se poate vorbi despre sănătate fără educaţie. Trebuie o educaţie bună pentru a trăi sănătos. Prin urmare, Legea educaţiei ar trebui să prevadă şi educaţia sanitară”, a spus Maria Grapini, prezentă la eveniment.
Gazda întâlnirii a fost conf. univ. dr. Emilian Popovici, directorul Institutului de Sănătate Publică Timişoara. Printre invitaţi s-au numărat primarul Nicolae Robu, viceprimarul Sorin Grindeanu, prefectul Eugen Dogariu, Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş, dr. Viorica Dumitru, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!