Ce fel de lucrări au loc la Clinica Odobescu de pe bulevardul 16 Decembrie? Obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea infrastructurii şi dotarea cu echipamente medicale performante a ambulatoriului spitalului, pentru creşterea calităţii serviciilor medicale, astfel încât acestea să fie la standardele impuse de normele europene.
„Se reabilitează cabinetele existente și se creează alte cabinete noi la Secția de Obstetrică-Ginecologie, pe o suprafața de aproximativ 600 de metri pătrați. Valoarea lucrărilor este în jur de 2,5 milioane de euro. Cabinetele vor fi dotate cu toate echipamentele necesare în activitatea ambulatorie a spitalului”, a declarat medicul Olimpia Oprea, responsabil dotări medicale în cadrul Spitalului Municipal Timişoara.
Proiectul prevede amenajarea unui ambulatoriu pentru spital complet funcţional, cu o suprafaţă totală utilă de 612 metri pătraţi, acoperind atât parterul, cât şi demisolul clădirii, cu un număr de 14 cabinete, respectiv un cabinet de obstetrică şi unul de neonatologie, patru cabinete de obstetrică-ginecologie, opt cabinete de ginecologie şi spaţii anexe, inclusiv cameră de sterilizare şi sală de tratamente.
Din cele 14 cabinete propuse, şapte se vor reabilita, moderniza şi echipa, iar alte şapte vor fi nou-amenajate.
Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat în septembrie 2014, dar lucrările propriu-zise au început luna aceasta şi ar trebui să fie finalizate în 7 luni, în octombrie 2015.
„Populaţia deservită de către ambulatoriul Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara este reprezentată de către populaţia feminină din judeţul Timiş şi din judeţele limitrofe din vestul ţării care suferă de afecţiuni tratate la nivel de ambulatoriu – urmărirea în sarcină, screening şi diagnostic antenatal, tratamentul infertilităţii, asistenţă la naştere, ecografie 3D/4D, îngrijirea nou-născutului sănătos şi afectat”, au explicat reprezentanţii municipalităţii.
Valoarea proiectului este de aproape 10,7 milioane de lei.
Cum se va desfăşura activitatea medicală pe perioada lucrărilor?
„Activitatea medicală s-a mutat în centrul nou. Avem, printr-un alt proiect, un centru pentru depistarea malformațiilor, unde se va desfășura activitatea medicală în ceea ce privește consultul la gravide și în partea de ginecologie, unde era activitatea de urgență, s-a mai mutat. O altă parte din consultații se fac pe secții. În total, avem proiecte de 7,2 milioane de euro pe partea de Obstetrică Ginecologie și Imagistică, din care 4 milioane de euro reprezintă echipamentele medicale și 3 sunt pentru reabilitarea clădirilor”, a mai afirmat Olimpia Oprea.
Reprezentanţii Clinicii de Obstetrică-Ginecologie speră ca, odată pus la punct, spitalul să poată concura cu clinicile private.
„Problema de infrastructură în câţiva ani va fi rezolvată, dar deocamdată punem în valoare toate clădirile pe care le avem prin reabilitare, asigurăm condiţii de excelenţă”, a dat asigurări primarul Nicolae Robu, care a vizitat marţi şantierul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!