Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara este în plin șantier, se lucrează pe mai multe fronturi, dar în unele locuri lucrările au luat o… pauză. Deși au început în forță cu zeci de muncitori, de câteva luni, lucrările din exterior, din curte, la utilități și stația de epurare, au fost sistate din cauza faptului că executantul nu și-a mai primit banii. Reprezentanții Primăriei Timișoara susțin că tocmai s-a dat ordinul pentru reluarea acestor lucrări.
„Vrem să terminăm până în septembrie toată Pneumologia și apoi să trecem la secția de Boli Infecțioase. Așteptăm să se deblocheze lucrările de infrastructură în curte, cu stația de epurare. Lucrările au fost sistate acum patru luni. Au început anul trecut, s-a lucrat patru-cinci luni în forță, după aceea lucrările s-au oprit pentru că, spune antreprenorul, nu și-a primit banii din partea Primăriei Timișoara”, a spus Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului Victor Babeș Timișoara.
În curte au loc lucrări la utilități și stația de epurare, finanțate de Primăria Timișoara, iar din banii care s-au strâns de la concertul trupei Phoenix, reprezentanții spitalului au terminat de renovat acoperișul (distrus de furtuna din toamna lui 2017) și bucătăria.
Lucrările de infrastructură la exterior înseamnă: stație de epurare, parcări, amenajarea străzii Gheorghe Adam, drumuri de acces. S-a lucrat la utilități, a fost schimbată canalizarea complet, mai sunt de turnat aleile, stația de epurare, plus noul corp de clădire. La Spitalul de Boli Infecțioase, tot din investiția primăriei, au fost instalate trei lifturi noi și a fost amenajată una dintre secțiile de Terapie Intensivă.
„Estimativ, în doi ani și jumătate, au fost investiți aproximativ 15 milioane lei. Necesarul nostru, urgent, pentru a aduce spitalul din anul 1940 în 2018 ar fi de 50 milioane lei”, a mai spus Cristian Oancea.
Primăria este cea care finanțează și noul corp de clădire de două etaje, care urmează să fie ridicat în curtea spitalului de la Pădurea Verde, care va reprezenta un centru de recuperare respiratorie de top din Europa de Est, și va cuprinde mai multe servicii, de la bronhologie până la reabilitare respiratorie, săli de conferință și alte elemente care să facă acest centru competitiv și folositor oamenilor. Noul corp de clădire este evaluat la aproximativ 20 milioane de lei.
Viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu a spus că marți, 28 august, s-a dat din nou ordinul de începere al lucrărilor în curtea spitalului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!