Lucrările de pe strada Telegrafului ar urma să înceapă în data de 26 februarie şi vizează reabilitarea reţelei de canalizare pe o lungime de circa 700 de metri. Investiţiile sunt cuprinse în proiectul cu finanțare europeană privind extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş.
„Șantierul va fi împărțit în două tronsoane de lucru: primul se întinde de la strada Samuil Micu până la strada Renașterii și va începe la data mai sus menționată (n.r. – 26 februarie), iar al doilea va fi între strada Samuil Micu și Mihail Kogălniceanu și va demara la finalizarea primului tronson. Lucrările vor fi execute de Asocierea Porr Cosntruct SRL, Saiftim SA, Tuboterm Construct SRL și Formin SA”, au anunţat reprezentanţii Aquatim.
Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente neplăcute odată început şantierul, posesorii de autovehicule sunt sfătuiţi să îşi parcheze maşinile pe străzile alăturate, iar pietonii să traverseze doar pe podeţele special amenajate.
Chiar dacă locuitorii din zonă vor avea parte de disconfort în perioada următoare, cei de la Aquatim spun că la final probabilitatea să apară avarii va fi una foarte mică şi odată cu aceste lucrări se pot reface trotuarele şi carosabilul pe Telegrafului.
„Suntem conştienţi că şantierul are impact negativ asupra populaţiei din zona afectată însă, investiţia vizează în final creşterea confortului cetăţenilor. Probabilitatea apariţiei avariilor ulterioare la rețeaua de canalizare, care ar crea disconfort locuitorilor din zonă, va fi foarte mică. După reabilitarea reţelelor subterane, în zona respectivă se va putea realiza amenajarea străzilor şi a trotuarelor”, mai precizează reprezentanţii societăţii.
Proiectul privind extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de aproape 119 milioane de euro, din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% din bani sunt asiguraţi de Aquatim, 11,30% vin de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).
Citiți principiile noastre de moderare aici!