Investiția actuală, în valoare de aproximativ 600.000 de euro, se face cu bani de la bugetul local. Șantierul a fost deschis în primăvara acestui an și ar trebui să fie închis în luna ianuarie a anului viitor. Practic, este reabilitat acoperișul, este refăcută fațada și se fac și câteva lucrări conexe. De asemenea, pentru ca bolnavii să nu mai fie cărați cu targa pe trepte, se montează și un lift.
Planurile primăriei cu Clinica ORL sunt însă mult mai mari. Municipalitatea vrea să continue modernizarea spitalului, așa că a scos la licitație un proiect nou, care se referă la „investiții (inclusiv ET) + PTE (inclusiv DDE) + PAC + anexe – Reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Municipal de Urgență”. Firma care va câștiga licitația va trebui să elaboreze „expertiza tehnică, auditul energetic, proiectul faza DALI, proiectul faza PAC/POE, proiectul faza P. Th + CS + DE”, dar și să ofere asistență tehnică pe parcursul elaborării cererii de finanțare până la semnarea contractului pe fonduri UE, precum și asistență tehnică de specialitate până la semnarea procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor.
„Proiectul se referă la ambulatoriul de specialitate, clădirea secundară. Lucrările propuse se referă la accesibilizarea accesului în ambulatoriu pentru persoane cu dizabilități motorii, prin refacerea căilor de acces în imobil și montarea unui lift pentru acces la nivelurile 1-3, modernizarea sălilor de așteptare, reamenajarea și dotarea cu echipamente adecvate a cabinetelor de consultații, izolarea fonică a cabinetului de audiometrie, reabilitarea holurilor, organizarea circuitelor funcționale, reabilitarea instalațiilor electrice și a rețelelor de apă, reabilitarea pavimentului cabinetelor și a sălilor de așteptare”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu pentru tion.ro.
Valoarea estimată a proiectului nu este foarte mare, ci de 85.584 de lei, cu tot cu TVA, municipalitatea dorind să atragă fonduri europene, pe Axa 8 a Programului Operațional Regional. Urmează să fie depus în momentul în care axa va fi deschisă. Firmele interesate să se ocupe de documentație pot depune oferte până în 21 septembrie, la ora 16, acestea urmând să fie evaluate până în 16 octombrie, la ora 18.
Planurile celor din primărie sunt să modernizeze și blocul operator, tot cu bani de la Uniunea Europeană. Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, proiectul este unul mai amplu, pregătit de specialiștii primăriei împreună cu Spitalul Municipal și parteneri din România și Ungaria, în cadrul programului Interreg V-A România-Ungaria.
Citiți principiile noastre de moderare aici!