Astfel, pentru a merge la cursuri doar de dimineaţă, unii dintre elevii Liceului „Nikolaus Lenau” vor avea ore în internatul şcolii, în timp ce pentru alţii vor fi amenajate mai multe clase într-o hală a RATT situată în apropiere de Piaţa Mărăşti, pe Intrarea Doinei, au anunţat, marţi, reprezentanţii primăriei.
„Am amenajat un număr de săli de clasă la internat, iar pe Intrarea Doinei, unde era sistemul de ticketing al RATT, a existat un proiect de amenajare a unor spaţii pe structura de rezistenţă a unei foste hale şi vom pune în operă acel proiect, cu foarte mici modificări, pentru a realiza acolo probabil vreo 12 săli de clasă, foarte bune, dată fiind geometria acelei construcţii. Există autorizaţie de construcţie, nu trebuie decât ca primăria, consiliul local, să finanţeze acest obiectiv de investiţii al RATT. Amenajările făcute acum urmează să fie folosite de către RATT după ce va fi gata noul corp de clădire al Liceului Lenau de pe Oituz. RATT are acolo o clădire care e acum disponibilă sută la sută, dar care nu are încăperi de dimensiuni potrivite pentru a fi amenajate săli de clasă. Alături este o hală care a fost abandonată şi pentru care s-a elaborat un proiect de amenajare. La ora actuală nu avem decât structura de rezistenţă, va fi P+1”, a declarat primarul Nicolae Robu, care estimează că lucrările de amenajare s-ar ridica la 1 milion de lei. În ceea ce priveşte viitoarea clădire a Liceului Lenau de pe Oituz, viceprimarul Dan Diaconu a afirmat că a fost finalizat studiul de fezabilitate şi urmează să fie realizat proiectul tehnic.
Cât despre lucrările care se execută în prezent la imobilul de pe strada Gheorghe Lazăr nr. 2 în care funcţionează Liceul „Nikolaus Lenau” prin programul de reabilitare a clădirilor monumente istorice derulat cu sprijin financiar din partea KfW – Banca de Credit pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a Germaniei, autorităţile au recunoscut, marţi, că există întârzieri.
„Lucrările de la Lenau sunt întârziate din toate punctele de vedere. Urmează ca joi dimineață să vină 23 de ferestre care să acopere, până la începutul şcolii, clasele din cadrul liceului. Urmează să se desfășoare în continuare lucrări în curţile interioare, finalizarea termosistemului şi foarte probabil nu cred că vom da ordin de începere pentru faţadă anul acesta pentru că sunt încă multe lucrări de terminat în interior şi ele trebuie executate înainte de a ne apuca de orice altceva”, a explicat Diaconu.
Oficialii municipalităţii spun că societatea care se ocupă de execuţie are probleme cu banii, mai exact, că sunt întârzieri „din cauza capacității financiare reduse a firmei care a câştigat proiectul, firma Paluni”.
Prin acelaşi program cu sprijin german ar fi trebuit să aibă loc lucrări de reabilitare şi la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, dar deocamdată nu a avut loc nici licitaţia pentru desemnarea executantului, Robu afirmând că în cazul Loga întârzierile au fost cauzate de neînţelegerile apărute între proiectanţii germani şi cei români.
Citiți principiile noastre de moderare aici!