Transformarea ruinei de pe strada Vasile Alecsandri în restaurant cu bar la subsol, terasă, scenă în curte și spații de birouri ajunge să depășească 1 milion de euro.
Lucrările au început încă din anul 2017 și ar fi trebuit să țină un an, dar o bună perioadă nu s-a aflat nimeni pe șantier. S-a constatat că e nevoie de expertize suplimentare, după ce s-a prăbușit un planșeu.
În noiembrie 2019, reprezentanții primăriei au scos la licitație lucrări suplimentare și o completare de proiect tehnic pentru ruina de pe Alecsandri. Singura firmă înscrisă a fost cea care a câștigat și licitația inițială: Alex Dia Construct SRL, cu un subcontractor pe partea de arhitectură (Atelierul Arhitext) și cu terțul Constructim SA.
Detalii, AICI!
Peste 1 milion de euro
Lucrarea a fost atribuită, astfel că PMT a reușit să semneze zilele trecute contractul, la o valoare de 2,95 milioane de lei cu tot cu TVA, adică puțin peste 600.000 de euro. Durata acestuia este de două luni, calculate de la data menționată în ordinul de începere a lucrărilor: o săptămână pentru proiectare și o lună și trei săptămâni pentru execuție.
Suma investită de primărie în lucrările suplimentare este aproape egală cu suma stabilită prin licitație pentru șantierul inițial. În urmă cu trei ani, Alex Dia a câștigat licitația cu o ofertă de 3,1 milioane de lei cu TVA, adică în jur de 650.000 de euro. Așadar, șantierul de pe Alecsandri costă peste 1 milion de euro și durează aproape trei ani.
Restaurant, bar de vară și lift exterior
Lucrările cuprind, de fapt, demolarea și reconstruirea corpului C7, care va fi un bar de vară; demolarea corpurilor C4, C5 și C6, situate în corpul B; consolidarea, extinderea pe verticală a corpului C1 de la Sp+P+1E+P+2E+M, refuncționalizarea/ schimbarea destinației spațiilor în spații pentru alimentație publică (restaurant + bar) la subsol și birouri la etajul 1 + etaj 2 + mansardă; crearea a patru accese la parter (corp C2) din exterior; realizarea unui lift exterior din curtea interioară și amenajarea curții interioare, care va avea o scenă, pavaj și o terasă de alimentație publică.
Primăria vrea să organizeze acolo diverse evenimente culturale, mai ales în contextul TM2021.
„Clădirea este între puținele imobile care aparțin Primăriei Timișoara în cartierul Cetate, iar starea sa de degradare era însemnată. În anii 2015/2016 s-a realizat proiectul de consolidare, reabilitare și înălțare a imobilului, astfel încât acesta să ajungă la nivelul celorlalte clădiri de pe strada Vasile Alecsandri. Un lift exterior amplasat în curte, demolarea unor corpuri parazitare, dar și reconstrucția unora vor completa proiectul de reabilitare. Curtea interioară, una foarte generoasă, va fi amenajată și va beneficia de o scenă, permițând astfel realizarea unor evenimente culturale, asemenea marilor orașe cu aceeași arhitectură din Vestul Europei”, spunea viceprimarul Dan Diaconu înainte de deschiderea șantierului.
Ne rămâne doar să sperăm că lucrările vor fi gata într-adevăr în două luni, iar clădirea va reveni la frumusețea de odinioară.
Articole pe aceeași temă:
Ruina primăriei de pe Vasile Alecsandri costă peste 1 milion de euro. Alex Dia vrea și contractul 2
Trimite articolul
XPretul renovarii s-a dublat si a durat peste 3 ani….
Asta arata posibilitatiile administrative si manageriale ale lui N Robu si a administratiei sale.
Toate ‘proiectele” si ‘dezvoltarea in forta” au fost facute la fel cu depasirea termenelor initiale si costuri majorate, chiar duble…
Si acum urmeaza marea intrebare:
Cine vor fi “norocosii” care vor primi spatiile in chirie ?
Sau cei “foarte norocosi” le vor cumpara de la primarie pentru niste preturi modice…
Sa vedem caci termenul este dat in mare graba inainte de alegerile locale si astfel alocarea spatiilor din cladire se va face pe repede inainte….
Iar Alex Dia. FMM Robule
Pai nu au fost facute inainte studii de prefezabilitate, dupa aia de fezabilitate si dupa aia cei cu licitatia s-au uitat personal ce si cum este cladirea? Si nu a vazut nimeni nimica rau, decat atunci cand au pus planseul ala si ala la comanada a cazut!
Pai de ce mai facem studii inainte? Ah, sa vedem cat putem ciupi.
Acuma sigur ca numai firma care a contruit ceva acolo poate face mai departe. Logic nu poti sa dai lucrarea la o firma care nu a facut acolo sa termine ce a lucrat prima firma. Deci tre sa-i dai la firma contractul aditional. Si bineintelesca la suma ce o cer aia. Si sigur, ca Robu nu incaseaza nimica, ca el e cinstit si nici usturoi nu a mancat. Doara vin alegerile si e nevoie de sustinere din partea cuiva. Costa pixurile, galetutele, afssele, pozele cu Robu pe ele, Listele de sustinere nu sunt nici alea pe gratis. Nu sunt sustinatorii prosti sa nu capete ceva ca sa se treaca pe lista!
Dar imoral anchetat, sau cum a zis Robulica…..
Intreb si eu care privat accepta sa plateasca dublu fata de oferta initiala ? Asa cand sunt banii statului administrati de echpa lui Robu nu este o problema ! DNA cat mai stati si priviti nepasatori toate furtisagurile organizate de Primaria Timisoara ? Ce faceti domnilor asteptati linistiti pensiile speciale ?
Articolul incepe cu “ruina primariei” si se termina cu ” cladirea va reveni la frumusetea de altadata”. Curata logica, draga Roxana.
Cum sa respecte proprietarii din cladirile istorice HCL prin care sant INTERZISE GEAMURILE TERMOPAN cu TAMPLARIE DE PLASTIC ALB,
daca onor Primaria monteaza geamuri de 2 bani ALBE?!
Dle Primar Dr Ing, Prof Robu, de geamuri termopan montate in lemn stratificat ati auzit?!
La cat platiti fiti macar ,,BOIER”si vedeti pe unde se sifoneaza banii.
NU repetati magaria facuta cu stalpii de iluminat stadioane pusi in Libertatii si Pta Sf Georghe.
Laitmotivul administratiei Robu. In forta dar dureaza de 3 ori mai mult decat trebuie si costuri suplimentare intotdeauna.