Astfel, aproape în fiecare piaţă din Timişoara, dar şi în Lugoj şi Jimbolia, Direcţia Sanitar-Veterinară Timiş a deschis puncte de control a cărnii de porc care urmează să fie comercializată. Programul acestor puncte de control a fost afişat în pieţe.
De asemenea, inspectorii sanitar-veterinari vor efectua controale în magazine şi măcelării pentru a verifica modul de transport, depozitare şi comercializare a mărfii, precum şi sistemul de colectare a deşeurilor. Se vor mai face controale în judeţ şi pentru depistarea locurilor neautorizate de comercializare a cărnii de porc. Un număr sporit de medici vor sta şi la dispoziţia locuitorilor din sate şi comune, care vor sacrifica în mod tradiţional porci.
La rândul lor, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş vor verifica magazinele din judeţ pentru a depista posibile nereguli legate de comercializarea cărnii, a dulciurilor, dar şi a jucăriilor şi instalaţiilor electrice decorative.
Un capitol special în acest an îl va reprezenta controlul magazinelor care comercializează anvelope de iarnă second-hand, după ce la nivel naţional s-a observat că inscripţionările de pe aceste anvelope nu sunt conforme cu realitatea sau prezintă defecte.
În luna decembrie, pe străzi se va găsi şi un număr crescut de jandarmi care vor încerca să ţină sub control fenomenul vânzării de artificii şi brazi tăiaţi ilegal.
Citiți principiile noastre de moderare aici!