Astfel, la sfârşitul lunii ianuarie sumele rămase neplătite la finanţările derulate în lei au ajuns la 181 de milioane de lei. În luna decembrie, valoarea restanţelor era de 143 de milioane de lei. La finalul lunii noiembrie, datoriile neplătite ale persoanelor fizice şi juridice erau de 161 de milioane. Aşadar, după scăderea de 22 de milioane a urmat o majorare cu 38 de milioane de lei.
Situaţia este asemănătoare şi la finanţările obţinute în valută, cu precizarea că acestea au crescut din noiembrie. În penultima lună a anului trecut, restanţele înregistrate erau de 128 de milioane. Acestea au crescut, în decembrie, la 132 de milioane (echivalent în lei), în prima lună a anului în curs ajungând la 151 de milioane de lei. Comparativ cu alte regiuni din ţară, Timişul stă încă bine, procentul restanţelor din totalul creditelor acordate fiind încă la un nivel mic.
Valoarea totală a creditelor acordate în lei, existente la băncile cu sucursală în judeţul nostru, era, la sfârşitul lunii ianuarie, de 2,4 miliarde de lei, în timp ce la cele în monedă străină suma totală era de 4,9 miliarde de lei. La acest capitol se poate observa o scădere a sumelor acordate faţă de luna precedentă. În general, finanţările în valută sunt cele pe termen lung, obţinute pentru domeniul imobiliar, semn că acest sector este în continuă scădere.
Citiți principiile noastre de moderare aici!