Timișul a ieșit din „zodia” rujeolei la finalul anului 2017, iar acum, la început de an 2020, au reapărut aceste cazuri. Conform CNSCBT, în perioada 10-14 februarie au fost confirmate șase cazuri de rujeolă în Timiș.
Timișul a scăpat de epidemia de rujeolă la finalul lui 2017. În noiembrie 2017, Timișul era pe primul loc în topul național al rujeolei, cu 1.228 de cazuri și cu nouă decese înregistrare din cauza acestei afecțiuni. Epidemia s-a stins pentru că o mare parte din populație a fost imunizată, fie prin vaccinare, fie prin simplul fapt că o parte dintre copii au făcut deja boala.
Rujeola afectează cel mai mult copiii, care iau boala din comunitate. Ca și simptomatologie, trebuie să mergeți la medicul de familie atunci când copilul (sau adultul) are febră, apare erupția – o erupție generalizată, care apare inițial pe față – și apare și inflamația tuturor mucoaselor – ochi roșii, nasul curge sau este înfundat, gâtul este roșu-intens, tuse seacă inițial și apoi cu expectorație, toate acestea însoțite de scaune moi.
Trimite articolul
XNu fiti prosti sa va vaccinati copii!
Daca cumva va mor copii de rujeola, ca nu i-ati lasat sa-i vaccineze, ei vor sta in dreapta Tatalui, daca asata va multumeste.
Daca nu vreti sa fie acolo sus, copii vostrii, duceti-i la vaccinare s nu ascultati de toti asa zisii “iesperti”, ca daca sunt in varsta de peste 30 de ani, sunt vaccinati si ei. Pe timpul lui Ceasca era obligatorie vaccinarea. Asa cum este si in alte tari. SI tarile unde nu era obligatorie, se revizuieste legea si o fac obligatorie. Exceptii au numai aia care au motive serioase si astea chiar sunt exceptii. Motivarea”Eu nu vreau”, nu este valabila!
Ceasca, nu ca era destept foc, ci ala a vrut vaccinarea ca sa nu-i moara soimii patriei si sa duca cumva lipsa de tineret muncitor la construirea societatii socialiste multlatral dezvoltate!
-
Eu cred ca dumneata de la atata vaccin, nu ai mai putut merge la scoala. Se vede dupa cum scrii.