Vă reamintim, municipalitatea a lansat la începutul lunii mai licitațiile pentru reabilitarea Cinema Timiș și Cinema Fratelia, la mai bine de un an de când a reușit să recupereze cu acte în regulă cinematografele orașului de la România Film.
Cinema Timiș a rămas gol după ce oficialii PMT au rupt contractul cu localul de noapte de acolo. În locul clubului care a funcționat în centru va fi amenajată o sală mică de concerte, iar în sala mare va fi pusă o scenă mai mare, pentru spectacole, teatru, filme. Sau cel puțin așa erau planurile primarului Nicolae Robu, dar proiectantul va decide mai exact ce se pretează acolo.
„Cele două foste cinematografe au intrat și ele oficial în procesul de reabilitare prin publicarea documentației de licitație pentru proiectare. Ambele vor beneficia de transformări care să permită proiecția de film la standarde, dar și desfășurarea altor activități culturale. Obiectivele se adaugă celorlalte cinematografe care se află în diverse stadii de execuție”, explica, în mai, viceprimarul Dan Diaconu.
La licitația pentru Cinema Timiș s-au înscris șase firme: Archistudio SRL (Petroșani), Rheinbrucke (Timișoara), Valuation Real Consulting (Târgoviște), Systegra Engineering (Ploiești), Hentza Business SRL (Voluntari) și Bau Proiect (Timișoara). Toate și-au depus oferta pentru primul lot, care presupune realizarea proiectului, dar două dintre ele – Systegra Engineering și Hentza Business SRL – vor să și verifice documentația. Valoarea estimată a contractului este de 420.000 de lei cu TVA, aproape 90.000 de euro, din care 407.000 doar pe proiectare și 10.700 de lei pentru verificare.
Ofertele s-au putut depune până în 19 iunie, atât în cazul Cinema Timiș, cât și în cazul Cinema Fratelia. Proiectul pentru cinematograful din Fratelia este dorit de două firme, ambele din Timișoara, aceleași care au depus oferte și pentru sala din centrul orașului: Rheinbrucke (pentru proiect – n.r.) și Bau Proiect (pentru verificare – n.r.). Aici contractul este estimat la aproape 72.000 de lei, din care puțin peste 61.000 de lei pentru proiectare și 10.700 lei pentru verificarea proiectului.
Primăria Timișoara a câștigat procesul cu RADEF pentru cinematografele orașului în ianuarie 2017, dar România Film a avut nevoie de aproape un an pentru a semna procesele verbale de predare-primire. Protocolul de predare-primire a fost votat de consiliul local în 20 decembrie 2017, însă municipalitatea nu reușise nici până în aprilie 2018 să semneze toate procesele. Vorbim despre șapte săli, unele dintre ele adevărate ruine: Cinema Dacia de pe str. Burebista 7, Cinema Timiș – de pe Bd. Revoluției 7, Cinema Victoria – de pe Ciprian Porumbescu 2, Cinema Arta (inclusiv grădina de vară) – str. Iancu Văcărescu 18, Cinema Unirea – str. Mureș 3, Cinema Fratelia – str. Izlaz 40 și Cinema Freidorf – str. Andreescu 97. Un singur cinematograf mai funcționa încă: Cinema Timiș.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/cinema-timis-si-cinema-fratelia-in-licitatie-pentru-proiectare-se-cauta-si-firme-care-sa-verifice-proiectele/2247638
Citiți principiile noastre de moderare aici!