Municipalitatea a lansat la începutul lunii iulie licitația pentru „prestarea serviciilor de curățenie în sediul Primăriei Municipiului Timișoara și în incinta imobilelor care aparțin Municipiului Timișoara”. Ofertele s-au putut depune până marți, 18 august. Este, de fapt, un contract-cadru, care va fi valabil timp de patru ani și care nu poate depăși valoarea de 21,2 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 4,38 milioane de euro.
Șase firme vor să prindă contractul de peste 4,3 milioane de euro. Este vorba despre Lavaria Flor (Timișoara), Adan Professional SRL (București), Marius & Luci Clean (Caraș-Severin), Deretic Stil SRL (Timișoara), Artcip Constim SRL (Dumbrăvița) și Hold San Const (Alba). Ofertele au intrat în evaluare, procedură care poate ține chiar și până în luna februarie a anului viitor.
Până acum, de curățenie în clădirile municipalității s-au ocupat trei dintre societățile primăriei: SDM, Horticultura și Colterm. Serviciul de curățenie a imobilelor PMT a fost atribuit direct către Societatea de Drumuri Municipale în iulie 2016. În mai 2019, reprezentanții primăriei au decis să împartă serviciile de la SDM. Astfel, societatea de drumuri a încheiat un contract de cesiune cu Horticultura pentru activitatea de curățenie a imobilelor în care își desfășoară activitatea aparatul de specialitate al primarului, a activității de curățenie a Complexului Sportiv Bega, a Sălii Olimpia și încă unul cu societatea Colterm, pentru activitatea de curățenie a WC-urilor publice.
Unde și cum trebuie să se intervină
Spațiile primăriei vor fi măturate, aspirate, se va șterge praful, vor fi șterse geamurile, se va face inclusiv dezinfecție, vor fi aerisite încăperile, vor fi spălate pardoselile și vor fi golite coșurile de gunoi. O altă cerință se referă la „curățarea de praf a aparaturii de birou: telefoane, computere, atât cât este posibil, pentru a nu deranja echipamentele de la locul lor”, mai scrie în documentație.
Curățenia curentă se face zilnic, de luni până vineri, 8 ore/zi/schimb, în două schimburi pe zi. Se va face însă și curățenie generală, de două ori pe an. Vor lucra 69 de persoane în primul an, iar în al doilea an firma care va câștiga contractul va trebui să crească numărul angajaților la 84. Este impus și un necesar minim de utilaje: trei mașini de spălat de capacitate mare, cinci mașini de spălat pardoseli și zece aspiratoare cu spălare, injecție-extracție.
Societatea care va câștiga contractul se va îngriji de toate clădirile deținute de primărie: sediul PMT de pe CD Loga 1, toaletele publice, Complex Sportiv Bega (bazin de înot), Sala de sport „Constantin Jude”, cinematografele Timiș, Studio, Fratelia, Dacia și Victoria (începând cu 2021), MultipleXity, Atelier Urbanism, Infocentru – str. Alba Iulia, Serviciu Administrare Fond Funciar – M. Eminescu 1, Spațiu Expozițional, Birou Relații Internaționale – Piața Victoriei 5, Biroul Managementul Calității, Voluntari Situații de Urgență, Salubrizare, Serviciul Transport, Birou Iluminat Public, Compartiment Corp Control – Piatra Craiului 3, Birou Locuințe, Birou Terenuri – Oituz 1, Cimitire și Coșerit, Spații Utilitare – 3 August 17, Birou Administrativ – Complex Poiana Mărului, Centrul de Semnalizări Rutiere – Iuliu Maniu 29, Serviciul Public Asistență Medicală Școlară – Carusso 1, Direcția Evidența Persoanelor – Eminescu 15, Arhivă – Daliei 21, Arhivă – Iancu Văcărescu 15 și Serviciul Public Asistență Medicală Școlară – Piața Sf. Gheorghe. Lista poate fi completată oricând.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
X2900 DE EURO pe zi pentru curatenia din cladirea CJT fff tare . Intrebare cat se achita pentru curatenia Liceului Pedagogic , Loga , Colegiu National cladiri similare ca dimensiune ?? Aaaaaa elevii nu conteaza bosii sa fie dezinfectati rusine mai paduchilor din CJT
Pfff ce maii inventează unii ca să aibe ce să fure… Ca și aia cu alocarea de 28 milioane de euro pt îngrijirea parcurilor. Unii se cred mai presus de ceilalți, după cum se vede. Administrația Robu : 3 pasaje 5 trotuare și defrișare la greu. Și în rest hoție cât mai multă. Totul din banii contribuabililor.
la banii acestia, vine firma din Germania, cu avionul saptamanal