Au fost publicate primele rezultate la Definitivat 2021, miercuri, pe site-ul dedicat, dar și la avizierul centrului de examen.
Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8) este în Timiș de 66,88%, în scădere cu 5,8%, comparativ cu anul trecut (72,68%).
Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 210 candidați cu medii între 8 și 10, din 314 care au susținut examenul. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Astfel, în Timiș, șase candidați au fost notați cu 10, iar 34 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 99 candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 5 candidați.
La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 328 candidați, dintre care 13 s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.
Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrul de examen, miercuri, 21 iulie (până la ora 20) și joi, 22 iulie (până la ora 12). Rezultatele finale vor fi publicate în centrul de examen și pe definitivat.edu.ro, în 28 iulie.
Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XProbabil restul profesorilor erau eroi epuizati de atata predat online
Pentru inspectoratul scolar:publicati acele scoli care au rezultatele cele mai slabe la bacalaureat si publicati cit se cheltuie anual cu acestea pe salarii si cheltuielile de functionare ca sa se vada cum se arunca banii statului pe albia simbetei,dar dati situatia de zece ani,pentru un tablou complet,deoarece sint licee care de atunci au rezultate foarte slabe.
Daca ar fi un examen riguros singura nota care ar trebui sa conteze este nota de la examenul scris,celelalte ,, probe ,, nu fac decit sa creasca artificial nota finala.
Restul notelor se stie cum se obtin.
Si acest ,, examen ,, contribuie la functionarea deficitara a acestui sistem de invatamint.
Singura varianta fezabila pentru invatamintul de 12 clase este privatizarea lui,(poate,exceptat clasele 1 – 4 ),in aceasta varianta scolile care vor asigura o calitate buna si o meserie cautata pe piata muncii vor supravietui si vor fi cautate,vor avea elevi,si se vor dezvolta(in foarte multe ,,licee,, tehnologice se alege tipul meseriei dupa cadrele didactice titulare pentru a le asigura in continuare normele didactice,si nu dupa cerintele de pe piata muncii), restul se vor inchide definitiv iar acesti profesori care acum incaseaza sume mari ca salariu plus tot felul de artificii vor trebui sa depuna toate eforturile pentru a si asigura locul de munca.
Dar totul impreuna cu un sistem eficient de burse scolare pentru cei merituosi pentru a le asigura accesul la educatie chiar daca nu au resurse banesti suficiente.
Cine va vrea sa faca carte sa o poata sa o faca chiar daca nu are bani,sa intre si transportul si cazarea,mincarea,manuale,rechizite,etc.
Nu trebuie sa fie obligatoriu invatamintul,este clar ca acum este un esec,exemplu,se intra la diferite ,,licee,, cu note sub 5,adica nu stie sa scrie,sa citeasca,nu stie cele patru operatii dar se cheama ca este elev de liceu.
Nu trebuie sa fie obligatorii un numar de clase sau sa faca toti liceul ca sa alimenteze fabricile de diplome.
Trebuie sa avem si meseriasi in tara,sau sa fie obligatoriu ca casierul de la supermarchet sa aiba studii superioare(poate de management).
In modalitatea actuala doar constiinta ii obliga pe unii sa fie ceea ce ar trebui sa fie,dascali pentru viitorul tarii,pentru marea masa exista doar un scop mare si lat salariul(in rest fie ce o fi,coroborat cu acordarea notelor in asa fel ca sa isi asigure si in continuare numarul de elevi necesar pentru norma didactica).