Oamenii suferă din ce în ce mai mult de dureri la nivelul gâtului, ori alte dureri asociate. Din păcate, spondiloza cervicală apare din cauza sedentarismului, iar în ziua de azi viaţa din faţa calculatorului, statul la birou, ne predispune spre această afecţiune, care în mod normal apare după 50 de ani. La Timişoara este disponibil un tratament eficient și revoluționar pentru spondiloza cervicală, la cabinetul MedOzon.
Spondiloza cervicală este o afecţiune degenerativă şi reumatică. Spondiloza cervicală este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale persoanelor care petrec mult timp pe scaun, la birou. Spondiloza cervicală presupune modificarea oaselor, vertebrelor, a discurilor şi a încheieturilor de la nivelul gâtului. Aceste modificări sunt cauzate, de obicei, de îmbătrânire. Cu timpul, vertebrele cedează, se pierde lichid şi înţepenesc. Boala este întâlnită frecvent în rândul persoanelor trecute de prima tinerețe. Spondiloza cervicală cauzează dureri de gât şi înţepenirea acestuia. În general, după 50 de ani, oasele şi ligamentele se îngroaşă, îngustând canalul spinal, făcând mişcările mai dificile. De asemenea, discurile care amortizează şocurile se subţiază şi nu mai pot proteja corespunzător vertebrele. Sedentarismul contribuie însă la apariţia bolii mult mai devreme, în jurul vârstei de 30 de ani. Persoane precum gimnaştii sau atleţii pot pune o presiune foarte mare pe zona gâtului, contribuind la apariţia spondilozei cervicale. De asemenea, postura incorectă joacă un rol foarte important în modificările coloanei vertebrale, conducând la apariţia spondilozei cervicale.
Simptomele spondilozei cervicale: dureri ale gâtului şi înţepenirea gâtului, dureri de cap care îşi au originea la baza gâtului, dureri de umeri şi braţe, care se prelungesc spre degete, inabilitatea de a roti sau de a îndoi gâtul, zgomote şi pocnituri bizare când rotiţi gâtul.
Toate acestea se pot atenua sau pot chiar dispărea prin tratamentul cu ozon, disponibil şi la Timişoara. Terapia constă în injectarea sau insuflarea subcutanată, intramusculară, intraarticulară a unei cantităţi de amestec oxigen-ozon, prin diferite tehnici, care în anumite patologii a permis obţinerea unor rezultate terapeutice spectaculoase. Principala procedură în ozonoterapie este autohemoterapia majoră, care permite ozonificarea (oxigenarea) întregului sistem circulator sangvin. Ozonul are o acţiune directă şi imediată cu efect revitalizant, trofic, antialgic şi miorelaxant şi este, în acelaşi timp, şi un puternic bactericid, fungicid şi virustatic. Este o terapie de ultimă generaţie, fără efecte secundare, prin care pot fi tratate multe afecţiuni acute şi cronice (în special boli articulare degenerative pentru persoanele vârstnice).
Ozonul este compus din trei atomi de oxigen şi a fost identificat încă din anul 1785. În 1896, Nikola Tesla a patentat în S.U.A. primul generator de ozon. Cuvântul ozon înseamnă în limba greacă aer proaspăt. În prezent este folosit în medicină în numeroase patologii şi la purificarea apei potabile deoarece este un germicid puternic, distrugând toate bacteriile, fungii, paraziţii, mucegaiurile şi inactivând virusurile.
În Timişoara, acest tratament revoluţionar este disponibil la cabinetul MedOzon, condus de dr. Ciprian Genes şi care este situat pe stradă Divizia 9 Cavalerie nr. 25. Programări puteţi face la telefoanele: 0723.34.76.54 sau 0746.34.76.54. Mai multe detalii despre modul în care terapia cu ozon este folosită în tratarea herniei de disc găsiţi aici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!