De la 220 de elevi, câți avea școala privată de pe strada Aurora în primul an de activitate, s-a ajuns la 350 de elevi. Majoritatea sunt din Timișoara, dar sunt și doi elevi din Arad, precum și din India, Suedia, Germania, Serbia. Iar numărul lor crește de la an la an.
„Noi, în școală, în acest moment, avem copii de la patru ani până la 16 ani. (…) Creștem gradual, de la an la an, în așa fel încât prima promoție care va absolvi o să fie prin 2024”, ne-a declarat Ciprian Țiplea, directorul British International School of Timișoara.
În toamnă, 420 de elevi vor studia într-un cadru internațional. Cererile tot mai multe au determinat creșterea capacității de școlarizare. Vor fi deschise grupe suplimentare de elevi pentru grupa pregătitoare, respectiv anii 1 și 2. Din următorul an școlar, instituția de învățământ va oferi cursuri elevilor începând cu vârsta de patru ani (clasa pregătitoare) până la 17 ani (anul 11, conform sistemului de educație din Marea Britanie). Se va construi din toamnă și o clădire pentru liceeni, care va avea o capacitate de până la 900 de elevi.
Prima sală de sport ridicată în Timișoara după 30 de ani
Până la începerea noului an școlar va fi însă și sala de sport modernă, multifuncțională, de care copiii aveau mare nevoie, pentru că țineau orele de sport afară sau într-o sală de clasă. Este prima ridicată la Timișoara după Revoluția din 1989 și mai trebuie doar dotată.
Profesori internaționali
Școala propune clase cu un colectiv restrâns de elevi – maximum 20 de elevi în fiecare clasă. Predarea este în limba engleză, dar se fac și ore de limba română, germană, spaniolă sau franceză. Personalul didactic este format din profesori internaționali din Marea Britanie, SUA sau Spania și lucrează cu laptopuri, iar elevii au tablete. Cei mici au la dispoziție și o bibliotecă, iar în sălile de curs se află table interactive.
„În aproape toate clasele există table interactive care nu necesită un proiector, sunt cu touch screen, dar avem și table albe. Tehnologia este prezentă în școală, lucru care ne-a ajutat foarte mult cu pandemia, tocmai pentru că era deja acolo. Profesorii au MacBook-uri, iar copii au iPad-uri la anumite ore”, completează directorul școlii.
Accent pe aptitudinile elevilor
La British School este „școala altfel” cam în fiecare zi. Elevii au parte de fel de fel de evenimente, sărbătoresc Ziua Națiunilor Unite, au spectacole de tip Talent show, dar scriu și în revista școlii.
„Noi numim zona asta – SMSC – dezvoltarea spirituală, morală, socială și culturală a copiilor. Ele sunt componenentele care trebuie să se găsească atât pe parcursul orelor, cât și prin evenimentele pe care noi le dezvoltăm în școală”, mai spune Ciprian Țiplea.
Școala este acreditată de COBIS (Council of British International Schools) și Cambridge și a demarat procesul de autorizare în vederea oferirii programului International Baccalaureate, obținând în acest an statutul de „International Baccalaureate candidate school”. Procedura detaliată de admitere precum și informațiile legate de costul școlarizării sunt disponibile pe site-ul școlii. Taxele de înscriere pornesc de la 7.200 de euro/an la grupa pregătitoare și ajung până la 8.500 de euro/an la anul 10 (peste 14 ani).
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XCe e cu cretinismul acesta? 92.600 euro doar taxele scolare sa ajunga pana in cls a 12-a? :))
-
Pai nu e pentru tine,Gigi.
-
Corect, eu nu fac spalare de bani ca ei. :)) E penibila oricum scoala, vrei sa inveti ai de unde si gratuit fara probleme inclusiv cu profesori de renume mondial doar sa vrei.
-
-
trebuie sa isi scoata banii si sa iasa si pe profit; e o afacere, dar nu e pentru cei care chiar vor sa faca SCOALA…e o prostie capitalista…stiu sunt cadru didactic 🙂
-
Marius Chicos Rostogan, dar acuma e pe engleza :))) Si la fel ca schema cu scolile umbrela, cine are bani gramada… da, sa scape plozii din sistemul standard, care a ajuns cum a ajuns, nu mai conteaza ca invata sau nu ceva la particular, oricum baga bani si la meditatii, oricum are sinecura planificata – la privat platesc bani ca sa aiba parte de tratament cu bunaziua, cu bagatul in seama al preferintelor, cu personalizare etc etc. Plus ca da bine cand cu lauda de sine, plus ca fac de mici “cluburi” de viitori destepti, ca aia cu cercetasii…
Asta e fita parintilor de incordeala la cafea pe terasele din Ujszentes…al meu plod e la British! Al tau la Moisil??? Saracule care esti!!!
Orice parinte cu scaun la cap n ar duce copilul la astia!!!