Proiectul este înscris într-un concurs, pe pagina Țara lui Andrei, în care poate câștiga sume între 5.000 și 15.000 de euro. Cu un vot puteți face acest proiect câștigător. Trebuie doar să accesați acest link și să votați.
În cadrul asociaţiei se practică kinetoterapia în apă pentru copii, din 2012, în varianta după instinct.
„Atât noi, cât şi părinţii copiilor am rămas surprinşi de rapiditatea cu care au început să apară rezultate evidente la copiii lor. Astfel a început curiozitatea şi ambiţia noastră de a învăţa cât mai multe tehnici şi metode şi să contactăm şi să vizităm alte centre din Europa. Tehnicile învăţate pe parcurs ne-au ajutat să avem rezultate şi mai spectaculoase, în prezent din cei 100 de copii beneficiari, 10 din cei prematuri şi cu tetrapareză merg singuri, fără susţinere, iar 5 sunt deja înscrişi la grădiniţe normale. Astfel ne-am gândit cum am putea să învăţăm şi mai mult şi deopotrivă să ajutăm şi alte organizaţii din ţară care practică aceste metode. Am contactat Universitatea din Elveţia şi surpriza a fost că în priorităţile lor pentru anul 2016 să fie inclusă şi dezvoltarea altor centre din Europa şi că ne-au ales şi pe noi în lista lor. La un simplu anunţ pe Facebook într-o săptămână am avut peste 30 cereri de formare din partea organizaţiilor din ţară”, susțin reprezentanții asociației.
Prin proiectul prezentat pe Țara lui Andrei, reprezentanții asociației își propun formarea echipei iniţiale şi a materialelor de curs, instruirea celorlalţi terapeuţi interesaţi din ţară, reuşind astfel cu cheltuielile acestui proiect să formeze în ţară 20 terapeuţi, care fiecare în practica lui va lucra cu minim 20 de copii anual, aducând acest dublu beneficiu al terapiei la peste 480 copii în fiecare an, după implementarea proiectului.
La finalul acestui proiect vor fi 24 de hidroterapeuţi specializaţi. Beneficiarii finali, cei 480 de copii în primă fază, se vor transforma în timp în câteva mii.
Un hidroterapeut care lucrează normă întreagă poate deservi lunar 100 de copii la capacitate maximă, ceea ce înseamnă că, fiecare la locul sau de muncă, dacă există resursele financiare necesare locale, va putea deservi în total 2400 de copii lunar.
„Deşi aparent e un număr mare, e foarte mic comparativ cu nevoia unei astfel de terapii în România, unde numărul de copii înscrişi la DGASPC cu grad de handicap este de aproximativ 70.000”, mai susțin reprezentanții asociației.
Asociaţia oferă şedinţele de hidroterapie gratuit din 2012 la peste 100 copii speciali. Au avut rezultate spectaculoase în special la copiii cu tetrapareză, hidroterapia lucrând la nivelul sistemului central încrucişat, cum nu reuşeşte nicio altă formă de kinetoterapie să facă.
„Vrem să înființăm o școală de hidroterapie și putem face asta cu susținerea voastră. Tot ce trebuie să faceți este să vă creați cont și să ne votați în Ţara lui Andrei”, spune Ioana Vârtosu, fondatorul asociației Școala Mamei Junior.
Citiți principiile noastre de moderare aici!