Primăria Timișoara negociază cu reprezentanții Companiei Naționale Poșta Română pentru închirierea clădirii de pe bd. Revoluției 2 – str. Cicio Pop 2, pentru a muta unele clase de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, din toamnă.
În clădirea de pe bd. C.D. Loga 45 învață 1.492 de elevi, grupați în 56 de clase: 20 de ciclu primar – 497 elevi, 17 de ciclu gimnazial – 445 elevi și 19 clase de liceu – 550 elevi. Reprezentanții primăriei spun că a fost suplimentat numărul de clase, iar elevii sunt chemați la școală în două schimburi.
„Prin introducerea clasei pregătitoare în cadrul ciclului primar, spațiile pentru desfășurarea activităților de învățământ au devenit o reală problemă, afectând calitatea procesului instructiv-educativ, în momentul de față activitățile de învățământ desfășurându-se în spații improvizate în cadrul cantinei, internatului și spălătoriei”, spun reprezentanții primăriei.
Acestea sunt motivele pentru care conducerea școlii a cerut măsuri urgente pentru închirierea și punerea la dispoziție a cel puțin 20 de săli de clase aflate în spațiul în care a funcționat fostul Liceu de Poștă și Telecomunicații, în clădirea Poștei Mari.
Primăria Timișoara a început demersurile pentru negociere încă din anul 2020. Spațiul de la fostul Liceu de Poștă are o suprafață de 2874,98 mp, iar Poșta Română voia să-l închirieze încă de anul trecut cu 10 euro/mp. Au venit însă alegerile, iar negocierile nu au mai avut loc, dar au fost reluate acum, după ce consiliul local a împuternicit noua Comisie de Negociere cu Terții a Consiliului Local Timișoara. Primăria ar putea plăti aproape 30.000 de euro lunar pentru spațiile de la fostul Liceu de Poștă.
Spațiile pe care conducerea PMT vrea să le închirieze stau goale din 2013, când Grupul Școlar de Poștă și Telecomunicații a fost absorbit de Colegiul Tehnic „Ion Mincu”. Înainte ca elevii să fie mutați din Palatul Poștelor, municipalitatea plătea o chirie lunară de 14.000 de lei, la care se puneau și utilitățile.
Fosta administrație a orașului ar fi vrut să cumpere spațiul din clădirea Poștei Române, dar cei de la Compania de Poștă au anunțat că au o strategie de eficientizare a activității și că nu vor să vândă. Palatul Poștelor nu se află în cea mai bună stare. Pompierii au fost nevoiți să intervină în mai multe rânduri pentru a desprinde bucățile de tencuială de pe clădire, care amenințau să cadă peste trecători.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Primăria mută o parte din elevii unui mare liceu din Timișoara în clădirea Poștei Române
Trimite articolul
X“Au venit însă alegerile, iar negocierile nu au mai avut loc, dar au fost reluate acum, după ce consiliul local a împuternicit noua Comisie de Negociere cu Terții a Consiliului Local Timișoara”Domnul primar nu a avut timp in aceste aproape 9 luni zile sa se ocupe de asemenea probleme minore!Dansul a avut problemele de a organiza concursuri,a inlocui persoanele NONGRATA din primarie care nu vroiau sa danseze cum canta muzica dansului,a anula lucrari incepute pentru care se vor plati penalizari,cumparari de mochete,birouri,calculatoare.Si in final sa nu uitam desele”PELERINAJE”la Bucuresti cu consiliera personala.Asta am vrut asta avem
-
Oare cum ar FI fost dacă ai FI frecventat orele de limba română, în loc să-l lingi în dos pe robu?
-
MAI BINE ATI FACE CEVA PENTRU TIMISOARA DECAT SA LATRATI CA CAINI LA LUNA
-
Rusine celor din primarie care isi fac griji doar de odraslele lor. Si altescoli au aceiasi problema si e vina acestor tembeli de consilieri care au inchis scoli fara sa aiba un minim de rationament.
Dumbravita creste cat vezi cu ochii. Ce vreti ba sa va ingramaditi toti in scolile din zona Dacia? Toti din Dumbravita va aduceti odraslele la 18 si 24 (+ Moisil, CNB, Loga & Lenau pentru fitosi).
De petitie s-a auzit printre IT-stii de Dumbravita?
Fostul Lic. Agronomie e liber….. puteti sa il faceti scoala pentru dumbraviteni daca aveti putina minte.
Bine punctat ! Păcat ca avem prea mulți orbi/ti in Timișoara, care nu văd aceste detalii … nu-i problema: revine Robu la următoarele alegeri ! Pana acum, Șpriț nu are niciun proiect, nicio realizare, doar vorbe, amânări și analize. Desigur, pe banii și pe anii noștri !
Nu e o solutie mutarea intr-o alta cladire, trebuie gasite solutii in cladirea liceului si atat, nu trebuiau primiti mai multi elevi decat pot sa primeasca, s-au intins mai mult decat le permite patura, elevii sufera acum
Ati evacuat cladirea postei fara nici o ratiune, doar pentru baronii psd Danielescu, acum e o paragina. Cine va plati distrugerile acolo?
Propun sa se faca 3 sau chiar 4 schimburi. La cate fabrici rasar prin zona sa se poata obisnui elevii cu viitoarele joburi.