Din 1.950 de elevi câți învață la Școala Gimnazială 30, jumătate au mers la unitatea de învățământ, în prima zi de școală. Noul an școlar a început în sistem „hibrid”. Zeci de copii țin cursurile în sălile de clasă aflate în containerele puse pe terenul de sport.
„A început școala în condiții speciale, deosebite, dar ne-am pregătit pentru acest moment. Copiii claselor pregătitoare sunt invitați în sălile de clasă în care își vor desfășura activitatea pe cele două grupe. Școala noastră este într-un sistem hibrid, cu jumătate în online, jumătate la școală. Dar, pentru că la elevii claselor pregătitoare este primul contact, ne-am gândit să organizăm cele două echipe sub forma unor trenulețe, plasând baloane pe o sfoară la un metru distanță, astfel încât să păstreze distanța regulamentară și să se obișnuiască cu acest lucru”, spune Crina Rusu, director adjunct la Școala nr. 30.
Copiii de la clasele pregătitoare au venit toți la școală. Au fost puși să se țină de niște baloane legate de ață la un metru distanță, pentru a învăța să stea departe unul de altul. Este doar una dintre regulile pe care trebuie să le respecte în pandemie. Cel mai greu este, spun ei, să stea cu măștile pe față și să nu iasă în pauze.
„Le punem un filmuleț despre Covid-19, care este făcut pe înțelesul lor. Sunt clasa a II-a, avem 12 locuri în clasă. Copiii sunt în regulă, nu par speriați, am discutat în prealabil și cu părinții, care au încercat să le explice și să îi facă să înțeleagă că trebuie respectate anumite reguli și nu mai este ca înainte. Având în vedere condițiile de acum, este mai ok să ținem orele în containere, suntem mai lejeri, nu suntem aglomerați și putem oarecum să gestionăm mai ușor situația. Condițiile au fost la fel și anul trecut, mie mi-a plăcut, copii sunt încântați”, adaugă Roxana Miron, învățătoare la clasa a II-a.
În curțile a șapte școli din Timișoara au fost amplasate zeci de containere în care au fost amenajate săli de clasă. 12 sunt la Școala Gimnazială 30, șase la Colegiul Național Bănățean, șase la Școala Generală 13, opt la Școala Generală 19, șase la „Antim Ivireanul”, șase la Liceul Grigore Moisil și alte șase la Liceul Waldorf.
Municipalitatea a cumpărat containerele cu 3,5 milioane de lei, iar alți aproape 700.000 de lei au folosiți pentru branșamente și dotările cu bănci, scaune și table. Fiecare sală de clasă are 45 mp. și este formată din trei containere, în care au loc 30 de elevi.
Trimite articolul
Xtoate bune si frumoase acum in prima zi, cu o gramada de aparate foto prin preajma, sunt curios cum vor sta lucruruile peste 2-3 saptamani, daca va mai avea cineva rabdare sa urmeze toti pasii din regulament
-
primul comentariu…primul dobitoc! Ce regulamnete bah ca povestea una la magazin ca aia mici au facut schimb de masti intre ei…faceau schimburi de modele si culori.
Tu ca prostu in loc sa te rovolti in fatza unor astfe de masuri inutile implementate de niste analfabeti…te ingrijorezi ca prostu ca n-au sa fie respectate.
Lasa bah tampitule ca vine sezonul rece si apar virozele…o sa te inchida iara in casa ca pe un caine, sa-ti fie bine…pana ajungi sa iti mananci mucii dah foame.-
,,Bah,,la cort, aici discuta părinții intelectuali despre viitorii intelectuali, un copil sănătos poate deveni un adult cult!
-
-
Prima observație, copilul ia modelul parental, astfel cum arata si imaginile, își dă masca jos..
2. Geamurile obligatoriu trebuie să stea deschise si sa fie oprită venilatia.
Discutam peste 14 zile.
Parinti obedinti si fara creier ! Pai la ce mai sunt bune toate masurile ?
de mici trebuie invatati cu atentiile si pupincurismul.
Cum sunt tratati ca niste contagiosi…ferice de noi astia care am crescat cat de cat normal…generatiile astea sunt hoituri ambulante, nu ajunge ca 90% dintre ei sunt sortiti sa ajunga sclaveti muritori de foame…securistii si semianalfabetii de politicieni le distrug complet copilaria si sufletul!
O generație, distrusă …
Mai trebuiau să vina copii cu echipament,cravata și să cânte imnul național și poza președintelui amplasat in fiecare clasă ținând drapelul UE ,trist,dictatura
Școala nu folosește. Nu știu de ce se mai duc. E mai important să participe la școala vieții.
-
Esti retatdat amice
Felicitări!
VOR SA NE VACCINEZE COPIII!!! NU II LASATI SA NE MICROCIPEZE!
Ce gandire comunista e asta cu flori si cacaturi la tanti invatatoarea… credeam ca evoluam. De mici ii invata cu prostii d-astea.
N-ai cum sa opresti raspandirea in scoli. Cei mici de la schimbat masti la mancat de pe jos sigur le incearca pe toate… mai ales copii celor care NU SUNT OI SI NU POARTA BOTNITA. Habar n-au sa ii invete sa se comporte normal pe strada ce sa mai stie de igiena…
Chiar nu-mi mai pasa.. sa le dea drumul sa faca ce vor.. cei care se protejeaza poate scapa iar restull sa faca ce vor poate mai scapam de cativa idioti
Dupa cum bine stim sa ne batem joc de tot, sa facem totul pe jumate, sa fușerim totul in romanica, asa facem si cu scoala acum. Asta numai scoala nu mai e, cu hibrid, cu online, dar de fapt nu sunt camere in scoli si unde sunt nu au rezolutie suficienta, wifi-ul nu are semnal si uite asa nu exista scoala online!
Trebuia sa nu se deschida scolile inca, sa stam toti acasa inca 1 luna, scapam 80-90% de covid si dupa incepea scoala normal!
Dar ati vrut pnl, pnl pe paine aveti!