Toți elevii din țară revin în bănci din 13 septembrie, atât timp cât incidența în localitate nu va trece de 6 la mia de locuitori, așa cum au anunțat autoritățile naționale. Acum se văd și rezultatele perioadei de învățământ online: cifrele mari ale abandonului școlar sau gradul de analfabetism funcțional.
În Timiș, un raport al Comisiei mixte de verificare și control al stadiului pregătirii școlilor din județul Timiș pentru începerea anului școlar, invocat de prefectul județului, arată că anul școlar va începe cu probleme majore, dar care vor fi rezolvate din mers.
Timișul are 591 de unități de învățământ, iar până în acest moment două nu au fost dotate cu dezinfectanți de mâini sau suprafețe, iar alte 80 de unități nu au primit măști de protecție împotriva virusului. Inspectorul școlar general al Timișului dă certitudinea însă că toate școlile vor fi dotate corespunzător până în 13 septembrie.
„Vă asigur că nicio unitate de învățământ din județul Timiș nu va începe anul școlar fără dotare corespunzătoare, pe o perioadă de cel puțin două luni, cu stocuri suficiente pentru prevenirea virusului SARS-COV-2. Avem suficiente pentru a acoperit nevoia și conducerile localităților sunt preocupate de un început de an bun, așa că și ele vor interveni”, spune Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului.
Sunt însă probleme și la infrastructura școlară, dar care se vor rezolva din mers. 88 de corpuri de clădire în care elevii învață nu au autorizație de incendiu și alte 14 nu au autorizație sanitară de la Direcția de Sănătate Publică. În ceea ce privește transportul școlar, este nevoie de microbuze noi, mobilier și săli de clasă renovate. Cât despre protecția în școli, 286 de școli din județ nu au camere video de supraveghere sau pază, cele mai multe, peste 240, fiind din mediul rural.
„Siguranța și bunăstarea elevilor este un aspect care nu poate fi negociat de niciun factor implicat. Fac un apel la toate administrațiile publice locale, din județul Timiș, pe raza cărora se află aceste 286 de unități de învățământ, să aloce în buget, cât de curând, sumele necesare pentru dotarea acestor unități cu sisteme tehnice de supraveghere video sau să asigure paza la aceste unități prin pază umană. O parte din responsabilitate, însă, revine și părinților și cadrelor didactice, pe care îi rog să fie vigilenți la comportamentul și activitățile, nu doar școlare, ale copiilor și să semnaleze orice aspect care li se pare suspect, pentru a preveni din timp fapte antisociale”, transmite prefectul județului Timiș Zoltan Nemeth.
Noul an școlar este programat să înceapă în 13 septembrie, pe două semestre – semestrul I, din 13 septembrie până în 22 decembrie și semestrul al II-lea, din 10 ianuarie până în 10 iunie 2022. În școli au fost interzise măștile textile, iar părinții urmează să primească formulare vizavi de acordul pentru vaccinarea copiilor lor.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Măștile textile, interzise la școală pentru elevi și studenți. Sunt permise doar cele de uz medical
Peste 60 de școli și grădinițe din Timiș nu au autorizație de la ISU sau DSP
Trimite articolul
XNu va mai agitati atit cu scoala si asa in cea mai mare parte este de doi bani,pina cind incepe este extrem de posibil ca incidenta sa creasca si sa trebuiasca sa se recurga la simulacrul de scoala online,de doua ori simulacru,odata ca scoala cu prezenta fizica oricum este un simulacru iar cea online este ca sa ne exprimam plastic simulacru de invatamint la patrat.
Si ma intreb daca aceasta molima va dura sa spunem inca 10 ani si sint toate premizele sa dureze mult si bine ce va face acest stat ii va plati pe profesori in ghilimele aproape degeaba ca in anul 2020 si 2021?
Pentru asta are bani ? Sint sume imense vreo 300 000 de ,, cadre didactice ,, plus intretinerea miilor de scoli in conditiile in care trimbiteaza in permanenta ca nu au bani pentru marirea alocatiilor si a pensiilor de 1000 de lei,dar au bani sa ii arunce pe apa simbetei pentru a scoate 75 la suta analfabeti functionali(mai adaug huzurul bugetar pensiile speciale si multe altele).
Si pina atunci doamnelor si domnilor care va spuneti profesori faceti bine si vaccinati va integral,altcel sinteti bombe virusologice pentru elevii vostri,iar daca nu doriti testati va de doua ori pe saptamima pe banii vostri.
-
Termina cu aberatiile,vaccineaza-te tu si familia ta si cumparati-va din timp loc de veci,ca sigur veti avea nevoie in curand.Fac ce vreau cu viata mea,e libera alegere a fiecaruia si nu o mai da ca nevaccinatii va imbolnavesc pe voi,vechea placa introdusa de partidul mult iubit de poponauti.
-
Exact👍
-
Cetatene! Ai libertati, dar ai si obligatii. Ca nu traim in padure. Chiar daca unii par veniti de acolo, precum antivaxerii…
-