Workshopul, avându-i ca invitaţi pe reprezentanţii ENO Asia&Malaezia, a reunit în sala de şedinţe a unităţii de învăţământ câteva zeci de participanţi. Kalaimani Supramaniam – preşedintele Asociaţiei Naţionale Geografice a Malaeziei şi coordonatorul ENO pe continentul Asia, Ramesh Sabapathy Munisamy şi Balu Perumal, au cucerit audienţa. Aceştia au vorbit despre cele patru teme ecologice ale proiectului, dar şi despre particularităţile, cultura şi tradiţiile zonei din care provin. Proiectul ENO- Environmental Online pune accentul pe problemele de mediu la nivel local, raportându-le la nivel global: „acţionează local-gândeşte global”. Informaţiile sunt colectate la nivel local şi apoi sunt postate pe site-ul ENO pentru a fi cunoscute la nivel global.
La prezentarea proiectelor pe teme ecologice au participat oaspeţii din Malaezia, reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Timisoara – Departamentul de Mediu, profesori coordonatori de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.1 din Jimbolia, de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 25 din Timişoara şi de la şcoala gazdă.
Târgul de Crăciun şi-a deschis porţile
Tot astăzi şi-a deschis porţile cea de-a doua ediţie a unui inedit şi deosebit Târg de Crăciun. Realizat de elevii instituţiei în cadrul proiectului Micii Întreprinzători, evenimentul oferă celor interesaţi calendare, felicitări, produse de cofetărie şi patiserie, ornamente de Crăciun şi altele.
În luna octombrie, elevii s-au organizat ca nişte mici întreprinzători şi şi-au ales din rândurile lor căte un director care a susţinut în faţa unei comisii un plan de desfăşurare a activităţii în microîntreprinderea pe care o conduce. Astfel, fiecărei microîntreprinderi i-a fost alocat un buget pe care a trebuit să-l folosească la realizarea unor bunuri: calendare, felicitări, produse de cofetărie şi patiserie, ornamente de Crăciun şi altele, cu care va participa la Târgul de Crăciun ce se va desfăşura în incinta Liceului IRIS din Timişoara, luni 12 decembrie. La târg, fiecare microîntreprindere urmează să vândă cât mai multe produse astfel încât să realizeze profituri cât mai mari. Apoi, în funcţie de rezultatele obţinute, colectivul microîntreprinderii câştigătoare va fi premiat cu diplome şi cupe. Scopul proiectului este ca toţi copii implicaţi să fie câştigatori, să acumuleze experienţă în domeniile care-i atrag, să-şi îmbogăţească aria de preocupări, dar mai ales să înţeleagă la nivel micro organizarea şi funcţionarea economiei de piaţă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!