Elevii vor continua să învețe online până cel puțin în 8 februarie, atunci când va începe al doilea semestru. Școlarii vor putea reveni la sistemul clasic de învățământ odată cu începerea celui de-al doilea semestru, dacă situația epidemiologică din România o va permite.
„Am avut o discuție și cu domnul Kelemen Hunor, și cu domnul Dan Barna. Da, și eu vreau să fie redeschise școlile și restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Dacă se menține și păstrăm această tendință descendentă, putem să deschidem școlile pe 8 februarie. Dar, repet, trebuie reduse efectele pandemiei”, a spus Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern.
Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației, spune că elevii ar putea reveni la sistemul clasic de învățământ, iar o astfel de decizie va fi luată la sfârșitul lunii ianuarie. Nu sunt excluse nici celelalte scenarii.
Cîmpeanu a mai spus că sunt patru scenarii analizate:
- reîntoarcerea la școală cu prioritate a elevilor de grădiniță și a celor din învățământul primar
- redeschiderea școlilor cu prioritate în zonele unde rata de infectare este mai scăzută
- reîntoarcerea la școală cu prioritate a elevilor care susțin examene naționale
- redeschiderea tuturor școlilor
Trimite articolul
XScenariul nu doar foarte plauzibil dar si foarte probabil:
– deschiderea scolilor se va face pentru vaccinarea prioritara a profesorilor care acum se opun in procent de 50% si a elevilor care au peste 16 ani – usor de manipulat si prostit din cauza varstei propice pentru astfel de manevre.
– dupa vaccinarea publicului tinta scolile se vor inchide din nou pentru totdeauna insa ni se va explica ca in secolul 21 scoala nu mai poate ramane dupa vechiul model, ca intram intr-o era digitala, ca se pregatesc copiii pentru marea resetare si multe alte prostii din astea.
Sa nu va induca nimeni in eroare: nu se poate supravietui dupa efectuarea acestui vaccin si cum totul este planificat pentru reducerea populatiei, accesul maselor la educatia adevarata va fi dur restrictionat. De ce? Pai daca nu eram educati ca sa ne documentam si sa nu credem snoavele guvernului acum nu mai existau comentarii ca cel pe care tocmai ai terminat sa il citesti, nu? (Multumesc pentru efort!)
-
Miile de medici care s-au vaccinat in doar cateva zile sunt toti niste needucati, asa-i??? Fiecare este liber sa creada ce vrea, dar cand prezinti o convingere proprie fara sa ai argumente logice este extrem de grav. Ce dovezi ai ca nimeni nu va supravietui acestui vaccin??? Da, ne-am nascut si vom muri, asta este o certitudine verificata de milioane de ani, fiindca viata omului este finita. Sa pui, insa, aceasta pe seama vaccinului este evident o frantura logica in gandire! Sa nu uitam ca prin intermediul vaccinurilor au fost eradicate boli grave (variola, poliomielita) si a fost redusa la minimum incidenta altor boli grave (difteria, tetanosul, tusea convulsiva, malaria, etc). E drept, de vaccinat s-au vaccinat si atunci doar cei educati! De abia cand vaccinarea a devenit obligatorie in Romania a fost vaccinata toata populatia!
Daca vaccinul nu ar fi fost gratuit sa vezi ce scandal era printre cei care se considera acum educati! Tipete, demonstratii, adunari in pietele marilor orase cu pancarte pe care scrie “Vrem sa traim”, “Nu ne luati dreptul la viata”, “Vrem vaccin”!!!
Deosebirea dintre om si animal o face educatia. Ce va urma ….
omenirea va traii precum comp-urile laptopurile , ai antivirus esti ok nu ai antivirus nu vei avea dreptul la libertate si educatie! o pandemie pe cai nanturale , dupa ce isi ia birul in morti si igiena dispare in max 1,5 ani !
-
Pandemia a scos la suprafață și prostia omeneasca ce e mai omniprezenta decât ne-am putut imagina. Specimene ca matale Ghiță
In ultimele luni dincolo scoala a fost permisa, in schimb mallurile, magazinele inchise, deplasarile in afara orasului sau a regiuniilor interzisa. La noi invers!
Acuma cand in ultimele saptamani dincolo s-au inchis scolile (germania, anglia etc) la noi vin meritocratii sa vorbeasca de deschiderea lor! TOT PE INVERS!
In romanica tot timpul reusim sa ne batem joc, dar ne chinuim sa reusim la cote maxime in absolut toate domeniile si sa fim cu curu in sus fata de toti!
Eu doar va informez ca în unele tari se preconizeaza din ce în ce mai mult ca timpul pierdut cu învatatura “online” (care a adus doar putine avantaje dar noi probleme mai ales de natura psihica) sa se compenseze prin scurtarea vacantei de vara. Daca tinem cont de vacanta de vara exagerat de lunga a elevilor din România, eu cred ca ar fi bine ca ministerul sa studieze si aceasta varianta.