Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș au stabilit, duminică, cum se desfășoară orele în următoarea perioadă, în condițiile în care Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc ies duminică noaptea din carantină, pentru că CJSU nu a reușit să prelungească măsura, neavând suficiente voturi. Toți elevii vor face doar ore online în continuare, în baza unui ordin comun din 6 martie.
„Unitățile de învățământ din localitățile cu incidența de infectare SARS-COV2 de peste 6 la mie vor suspenda cursurile față în față (nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional) pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 22 martie 2021, activitățile didactice urmând a se desfășura online, în baza Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 3459 din 6 martie și a ROFUIP (art 9, alin 4) aprobat prin O.M.E.C. nr. 5447/2020, cu modificările și completările ulterioare. În cazul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate scade sub 6/1.000 de locuitori, cursurile se vor desfășura conform scenariului 3 din O.M.E.C Nr. 3459/06.03.2021”, s-a decis în ședința IȘJ Timiș.
Simularea pentru examenul de Bacalaureat, care ar fi trebuit să aibă loc luni, 22 martie, se amână pentru perioada 12-16 aprilie la liceele din Timișoara, Giroc și Lovrin.
Se pot da simulări, luni, doar în localitățile cu rata de infectare cu Covid-19 mai mică de 6 cazuri la mia de locuitori, cum ar fi Făget, Lugoj, Sânnicolau Mare sau Jimbolia.
„Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, evaluărilor naționale, orelor remediale și a examenelor pentru anii terminali, cu prezența fizică, în unităţile de învătământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1.000 de locuitori, cu condiţia asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, respectiv, distanţare corectă şi igienizarea mâinilor şi purtarea obligatorie a măştii”, au mai decis reprezentanții IȘJ.
Simularea la Evaluarea Națională este programată săptămâna viitoare. Deciziile au fost luate în Consiliul de administrație al IȘJ Timiș.
130 de școli din județ schimbă scenariul în următoarea săptămână de școală. Nu sunt incluse aici unitățile de învățământ din Timișoara și zona periurbană, pentru care s-a decis că școala se face în online. LISTA unităților de învățământ care schimbă scenariul în această săptămână de școală!
UPDATE. Când sunt programate simulările pentru Bac în Timișoara, Giroc și Lovrin
Elevii de la 37 de licee din Timișoara, Giroc și Lovrin, localități în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, vor susține simulările pentru examenul de Bacalaureat după cum urmează:
- 12 aprilie – Limba și literatura română
- 13 aprilie – proba obligatorie a profilului
- 14 aprilie – proba la alegere
- 15 aprilie – Limba și literatura maternă.
„Măsura este luată în baza art. 2, alin. 2 din Ordinul ministrului educației nr. 3499 din 16 martie 2021 și a art. 3, al. 5 din Ordinul ministrului educației și ministrului sănătății nr. 3459 din 06 martie 2021”, transmit reprezentanții IȘJ Timiș.
Elevii din celelalte 17 licee din Timiș vor susține simulările pentru examenul de Bacalaureat în perioada 22-25 martie, conform calendarului național.
Trimite articolul
XDacă și închid mall-urile, salile de sport și magazinele neesențiale înseamnă că abia acuma le-a venit mintea la cap! Nu declarația te ferește de virus ci evitarea aglomerației. Nu jandarmul ci săpunul!
-
in mall-uri si magazine se poarta masca. daca le inchizi, de ce sa mai porti masca cand le deschizi? inchozandu-le recunosti ca masca inseamna zero. ceea ce nu e asa.
Bravo! Mi se pare de bun-simt aceasta decizie, dupa un an de online nu mai au importanta cateva luni pana se imunizeaza o parte din populatie.
nu stiu daca existenta scolilor se mai justifica in acest moment. E clar ca majoritatea profesorilor adora restrictiile…se trezesc mai tarziu, nu mai pierd timp in trafic, prin frig sau caldura, nu trebuie sa suporte fatza in fatza nesimtirea parintilor si elevilor…in pauze isi rezolva relaxati tot felul de probleme…plata unei facturi online, comanda ceva pah eMag, consuma un paharel de tarie, dau un like pah Facebook, vizioneaza un scurt film porno…de acasa sau in clasa tot dobitoci pah banda rulanta produc…deci ma intreb daca nu este mai bine sa fie schimbata destinatia cladirilor scolilor si gradinitelor…in paralel fireste cu reducerea taxelor si impozitelor pentru noi asta care ducem in carca acest sistem educational inutil si putred.
-
Inutil esti tu ma carnatule !! Din cauza unor parinti ca tine iasa tot mai multi monstrii, din copiii de azi. Habar nu ai cat de greu este pentru cei care predau, in aceasta perioada.
-
da, ma, boule, hai sa facem cum zici tu si sa murim cu totii de foame, retardatu’ dracu’ ce esti
-
-
Si ce arunci vina in spatele cadrelor didactice mai esentialule ? Cadrele didactice au luat acesta masura ? Ei au hotarat sa predea online ? Mergi si huleste clasa politica aleasa de popor . Te asigur eu ca sunt si ei satui de acesta mascarada cu scoala online nu mai arunca cu noroi in cine nu trebuie , cadrul didactic este un executant nu for decizional .
-
n-am vazut proteste din partea profesorilor ca vor reluarea cursurilor…dimpotriva…asta desi rata “deceselor” Covid la persoanele sub 55 de ani este aproape zero.
Ca sa intelegi cum se numara decesele Covid…persoanele sunt depistate pozitiv cu niste teste PCR interpretabile cu o uriasa marja de eroare, o spune chiar inventatorul PCR. Dupa ce esti depistat pozitiv esti introdus intr-o baza de date si daca mori in urmatoarele 30-60 de zile (depinde de tara) esti automat declarat mort de Covid.
Deci daca tu ai o raceala banala si esti depistat Covid…te faci bine cu niste Paracetamol dupa doua zie de frisoane si un partz umed…faci un atac cerebral dupa trei saptamani si esti declarat mort de Covid…asa sta treaba, asta este “pericolul”.
Dat fiind ca asta-i realitatea…cursurile ar trebui reluate cat mai repede si nu oprite imediat ce un elev stranuta sau un profesor tuseste…nu stiu daca tu ai fost la scoala dar cat am fost ei elev nu a murit nici un coleg de gripa, dimpotriva, era o mare bucurie ca stai acasa motivat.
-
-
Un comentariu foarte realist 😎
Poate îmi scapă ceva, dar art. 9.4 la care fac referire cei de la ISJ nu le da posibilitatea să suspende ei cursurile…
Zoltan Nemeth unde ai făcut dreptul la scoala speciala de cretini este ilegal sa îngrădește drepturile constitutionale a elevilor prin ordin de ministru .
Zoltan Nemethe pe zi ce trece dai dovada clara de incompetenta grasa sau rea vointa sau mai bine zis de abuz de putere .
Zoltan Nemeth este ilegala închiderea școlilor!!!!!
-
E inchis in majoritatea tarilor UE, dar na, noi suntem mai breji. S-au jucat cu focul si nu au inchis la timp, acuma sufera.
Prefectul acoperit pus de servici nu cred ca nu știe !
,,Un drept constitutional nu se poate ingradi cu un ordin de mistru ,,
Inchiderea școlilor este ilegala.
NU trebuie pedepsiți copii si cetateni pentruca avem la DSP ,directori de spitale ,ministri la sanatate niște gozari incompetenti. Care nu au făcut nimica si noi plătim pentru greșelile repetate ale PNL, USR Plus si a teparului de case JOHANIS.
Abia aștept sa ma întâlnesc cu prefectul si sa stam de vorba care știe pe unde sta sa trec prin zona.
Parinti care sunteti satuli de scoala online haideti sa mergem la DSP Timis sa vedem cati sunt la lucru din sefi de acolo.
Si cati iau bani statului degeaba.
Ipocritii naibi de USR si PNL! Scolile/gradinitele private nu au fost si nu vor fi inchise!
Catre toti cei in functii de decizie,
Inteleg ca dupa ridicarea carantinei, singurele restrictii ramase sunt asupra copiilor / elevilor.
As vrea sa vad si eu acel studiu in baza caruia a fost luata aceasta decizie. Acel studiu care arata indubitabil ca scolile sunt focare si ca din cauza lor incidenta la nivel de localitate / judet este la nivelul actual.
Copiii sunt cei mai disciplinati dintre toti. Daca le spui sa poarte masca si sa se spele pe maine, ei o fac, in special cei din ciclul primar.
Adultii sunt problema. Adultii au probleme cu disciplina si cu ascularea de lege. Adultii sunt cu teoria conspiratiei.
Adultii sunt cei care au crescut incidenta. Vedeti toate graficele de cand a inceput pandemia si pana acum. Rata cea mai mare de infectare o are grupa de varsta 35-55.
Solutia? Lasati scolile si gradinitele sa functioneze. Daca apare un caz, atunci puneti acea clasa in online. Daca apar 3 sau mai multe, atunci puneti acea scoala in online.
Aceasta generatie de copii a pierdut cunostinte, abilitati, viata sociala si a castigat timp petrecut in fata ecranului: 4-6 ore de scoala + alte 4-6 ore de jocuri, social media etc. Aceasta generatie a pierdut in educatie si a castigat dependente de jocuri, internet, filme etc ca nici o alta generatie anterioara. Ei acum petrec timp dublu in fata ecranelor decat petreceau in urma cu 1 an.
Practic pleaca in viata cu un handicap enorm fata de generatiile anterioare.
Va rog, nu mai faceti lucrurile mai rele decat sunt, lasati copii sa mearga la scoala.
Cum se poate ca orice activitate economica sa fie mai prioritara decat educatia copiilor?
Nu de mersul sau nemersul lor la scoala este influentata in mod covarsitor rata de infectare.
Dar de mersul sau nemersul lor la scoala este influentata in mod covarsitor educatia lor, viata lor ca oameni si viitorul nostru ca societate.
Eu zic ca in Timis cel putin pana in toamna sa numai deschida deloc scolile.
Ramane anu asta complet pe online. Oricum majoritatea sunt pierduti, care vor si au sustinere vor face performanata.
Sa se gaseasca o solutie pragmatica, inghetarea anului scolar sau acordarea fiecaruia diploma pt anuș scolar in care se afla cu mentiune la steluta ca a fost pandemie si gata.
Timpul si resulsele economisite sa se foloseasca la reamajarea si dotarea scolilor cu cap pentru urmatorul ciclu.
Asta ar trebui procedat.
Ministrul educatiei a spus ca va fi nevoit sa accepte faptul ca un numar foarte mare de elevi vor ramane repetenti. NU neaparat din vina lor ci pentru ca au avut dezavantaje tehnologice, imposibilitatea de a accesa internetul, etc. Tot el spune ca pierderile acumulate din diverse materii nu au putut fi recuperate si ca repetentia este inevitabila.
Cu alte cuvinte saracii sunt lasati in urma si statul saracul accepta situatia aceasta de discriminare crasa.
Invatamantul a disparut de facto si avem invatamant virtual. Unde au mai existat profesori cu spirit de sacrificiu, s-au mai salvat elevi. Unde nu, rapetentia scrie pe ei.
Atita caz faceti cu scolile,scoala adevarata nu se facea nici inainte de pandemie,a se vedea stabilimente gen licee tehnologice,si multe alte exemple,unde la bacalaureat de la ministrul Funeriu incoace promovabilitatea la bacalaureat este sub 1 la suta,lasati le inchise ca si asa functioneaza de pomana,singurul scop este sa isi i a salariile,, cadrele didactice ,, , altul nu este,toata ziua discutati despre scoli,scoli in sus,scoli in jos,iar calitatea actului educational este execrabila,an de an se arunca cu bani pe salarii si intretinerea unor vorba vine ,, scoli ,, in realitate sint altceva,sute de mii de salarii la ,, profesori ,, la structurile acestea anacronice numite inspectorate scolare,totalmemte inutile si mari consumatoare de bani macar daca nu vreti sa la desfintati,macar comasati le un inspectorat scolar la vreo 6 judete,plus o structura mamut la ministerul de resort,bani aruncati de 30 de ani pe apa girlei,rezultatul invatamintului romanesc este bine cunoscut in Europa,arhicunoscut,mai bine in aceasta perioada dirijati acesti bani catre sanatate,testari mai multe,fluxuri de vaccinare mai multe,aparatura medicala etc asta nu inseamna ca nu mai exista niste oaze de normalitate unde se mai face carte,putine oricum.