Peste 140 de elevi din mediul rural, de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget și de la școlile gimnaziale din Ohaba Lungă, Balinț, Nădrag și Sudriaș vor participa la școli de vară în unitățile școlare unde învață. Inițiativa aparține Inspectoratului Școlar Timiș și sunt implicați și studenți voluntari de la Universitatea de Vest. Vor fi organizate activități de învățare, într-un mod plăcut, unde participă și cadre didactice.
Școlile de vară au fost organizate în aceste școli pentru a ajuta elevii defavorizați, care au nevoie de pregătire suplimentară la învățătură.
„Pornind de la rezultatele obținute la evaluărilor naționale de la clasa a II-a și a IV-a am identificat nevoie pregătirii suplimentare a elevilor, mai ales a celor din mediul rural. În aceste condiții am ajuns la concluzia că o pregătire suplimentară este bine-venită în cadrul organizării unor activități în școlile de vară. Aici a existat disponibilitatea cadrelor didactice pentru realizarea unor activități de un alt tip, față de activitățile obișnuite de la școală sub forme de lecții. Elevii sunt invitați să parcurgă conținuturi din programa școlară în mod inedit și îi va ajuta să-și dezvolte cunoștințele”, spune Dorina Lobonț, inspector în învățământul primar.
Școlile de vară se vor desfășura câte cinci ore pe zi, de la ora 9. În perioada 19-29 iulie sunt organizate activități la Ohaba Lungă și la Făget, iar între 20-29 august în celelalte trei localități.
Până la finalul lunii august au loc și activități remediale la nivel naționale.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Ajută 240 de copii de la sat să citească și să învețe mai bine
Trimite articolul
XAsa, exploatati cadrele didactice, sa ajunga extenuati in septembrie, ca apoi sa ii condamne parintii elevilor ca isi iau concedii medicale
-
In septembrie o sa stea iar lumea in case, retardato