Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în cel mai vestic județ al țării sunt șapte unități de învățământ neautorizate sanitar: Școala Primară Cliciova, Grădinița cu Program Normal Cliciova, Grădinița cu Program Normal Chevereșu Mare, Grădinița cu Program Normal Ivanda, Grădinița cu Program Normal Topolovățu Mare, Grădinița cu Program Normal Sânpetru Mic și Grădinița cu Program Normal din Voiteg.
În general, în aceste grădinițe și școli sunt lucrări în execuție, fie la instalațiile interioare, fie la diferite săli de clasă. O situație mai specială este la grădinița din Ivanda, unde se intră direct din stradă în sala de clasă.
Unitățile de învățământ pot funcționa însă și fără autorizație sanitară, cu acordul directorului, ceea ce se și… întâmplă.
Pe lângă cele fără autorizație sanitară, în Timișoara sunt patru unități de învățământ cu certificare negativă. Acestea sunt: Colegiul Național Bănățean Timișoara, Școala cu clasele I-VIII nr. 25 din Timișoara, Grădinița cu Program Prelungit nr. 53 din Timișoara și Colegiul I.C. Brătianu Timișoara.
Școlile cu certificare negativă sunt fie cele unde încă se lucrează, fie respingerea negativă există pentru că unele unități au solicitat verificarea pentru a vedea dacă sunt îndeplinite condițiile igienico-sanitare. Practic, cele care au certificare negativă sunt cele aflate în proces de reabilitare și de igienizare.
Spre exemplu, la Colegiul Național Bănățean (CNB) din Timișoara se lucrează la punctul termic din incinta unității de învățământ, unde se vor face patru săli de clasă, astfel încât elevii să nu fie nevoiți să vină de după-amiază la cursuri. Cei de la CNB au fost nevoiți să formeze opt clase pregătitoare, în urma solicitărilor, în loc de patru, câte și-au propus inițial, și au rămas fără săli de clasă care să le garanteze copiilor învățământ într-un singur schimb – de dimineață.
Citiți principiile noastre de moderare aici!