În total, în Timiş urmează să fie desfiinţate 43 de şcoli, în condiţiile în care în şase dintre ele s-au investit bani în 2008 şi 2009, pentru reabilitare. „În mediul rural este vorba în mare parte de şcoli care constau de fapt în case cu două sau patru camere. Mai mult, acestea nu se desfiinţează, îşi schimbă doar activitatea. La Bodo, de exemplu, şcoala se va transforma în tabără şcolară. Fostele şcoli vor putea fi folosite de comunitate, care trebuie să facă o cerere către minister”, ne-a spus Mariana Eftimie, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.
Şi autorităţile din satul Pogăneşti, aflat la 80 de kilometri de Timişoara, se temeau că unitatea de învăţământ va fi desfiinţată, în situaţia în care mai au încă facturi neplătite pentru lucrările de reabilitare. Conform şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş însă, va fi desfiinţat doar ciclul doi, adică clasele V-VIII. În instituţia de învăţământ din Pogăneşti vor continua să studieze micuţii din clasele I-IV.
În total, în judeţul Timiş vor fi desfiinţate 43 de şcoli, iar elevilor care trebuie să se deplaseze din septembrie în alte localităţi pentru a participa la cursuri li se va asigura transportul de către primării, care le vor pune la dispoziţie microbuze.
În Timişoara, o singură şcoală, Şcoala Generală nr. 14, va fi desfiinţată, dar aici se va deschide o grădiniţă. De asemenea, la Şcoala Generală nr. 20 nu se vor mai face înscrieri pentru clasa a I-a de la 1 septembrie 2010, solicitarea dascălilor a fost refuzată, iar Şcoala Generală nr. 4 şi-a pierdut personalitatea juridică.
Citiți principiile noastre de moderare aici!