Evenimentul de lansare al romanului lui Octavian Soviany are loc joi, în 8 februarie, la Cărturești Timișoara, de la ora 18:30. Invitații speciali ai serii vor fi scriitorii Daniel Vighi și Robert Șerban, iar moderatorul evenimentului va fi editorul cărții, scriitorul Andrei Ruse.
”După succesul obținut cu romanele „Viața lui Kostas Venetis” sau „Moartea lui Siegfried”, Octavian Soviany revine cu un proiect în care misterul și povestirile stranii trimit cititorul într-un tărâm al supranaturalului și al unor întâmplări aproape mistice, într-un stil demn de cel al scriitorilor clasici ai literaturii universale”, scriu organizatorii.
Într-o seară de Sfântul Andrei, profesorul Faustin invită la o masă îmbelșugată în casa sa veche de pe Strada Sirenelor doisprezece cunoscuți. Firi contrastante, indivizi cu preocupări total diferite, aceștia încep să-și depene amintiri inexplicabile din trecutul lor, pornind de la articolul din presă al unuia dintre invitați, care aborda decizia Bisericii Ortodoxe de a refuza înmormântarea creștinească pentru cei ce aleg să fie incinerați.
Urmează o noapte înțesată de istorisiri care îți dau fiori, pline de esoterism sau spiritism, la limita dintre mister și horror, vieți anterioare, prezențe spectrale, sindromul Lazăr și alte întâmplări ieșite din comun, în care ceva cu totul neașteptat se petrece cu unul dintre personaje, punând sub semnul întrebării întregul scop al serii, aparent obișnuite.
Octavian Soviany s-a născut pe 23 aprilie 1954, la Brașov. A fost pasionat de literatură, încă din liceu, când l-a descoperit, printre mulți alții, pe Dostoievski. A urmat, apoi, cursurile Facultății de Filologie ale Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în 1979, urmând ca într-un alt secol, în 2008, să devină și doctor în filologie la Universitatea din București.
A publicat până acum peste 15 volume de poezie, printre care: „Ucenicia bătrânului alchimist”, debutul său din 1983, „Cartea lui Benedict”, „Alte poeme de modă veche”, „Scrisori din Arcadia”, „Dilecta”, „Pulberea, praful și revoluția”, „Dicționarul de rime”, „Călcâiul lui Magellan”, „Apocalipsul suav” sau „Ariete pentru dublu flaut”, în tandem cu Şerban Foarță.
A publicat și cinci romane: „Casa din Strada Sirenelor”, „Moartea lui Siegfried”, „Textele de la Monte Negro”, „Năluca” și bestseller-ul din 2010 – „Viața lui Kostas Venetis”, care recent a fost tradus în Bulgaria și în Spania. A scris teatru, critică și istorie literară („Textualism, postmodernism, apocaliptic” sau „Cinci decenii de experimentalism”), a tradus autori ca Baudelaire, unul dintre poeții săi preferați, sau Alexandre Dumas, și a publicat de-a lungul timpului, aproape în toate revistele de literatură și de cultură din țară, mii de articole despre cărți.
Citiți principiile noastre de moderare aici!