Inspectorul școlar general de Timiș, Marin Popescu, spune că a apărut o problemă la unul dintre containerele unde învață copiii, la Școala nr. 13 din Timișoara. Conform inspectorului școlar general de Timiș Marin Popescu, din primele inofrmații, nu erau în acel moment copii în container, care să desfășoare cursuri. Containere de la acest producător sunt la Școala nr. 13 și la Școala nr. 19.
S-a dispus verbal, conform inspectorului școlar general Marin Popescu, de către reprezentanții Primăriei Timișoara, ca elevii să nu mai învețe în containerele de la opt școli din Timișoara până la remedierea problemei.
„Am dispus ca unitățile de învățământ în care avem containere să nu fie utilizate până nu se remediază câteva funcțiuni, la Școala generală 13, Școala generală nr. 19. Am înaintat o adresă către Primăria Timișoara, pentru a face verificări, la toate containerele, pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea cadrelor didactice și ale elevilor. S-a identificat că la Generală 13, racordată la instalația orașului, nu aveau doze importante, cablurile veneau direct la priză, nu era o zonă tampon. Firele, când intră în container, ar trebui să meargă într-o priză, o priză de container, nu direct în priza pentru ștecher. Acolo avem de-a face cu o parte metalică. Firele nu erau izolate, intrau direct în întrerupător, fără a fi izolate. S-a constatat pentru că a avut loc un scurtcircuit. În școală au chemat serviciul specializat. Au constatat că este o problemă. Aceste containere nu vor mai fi folosite de unitățile de învățământ. Clasele nu vor intra în aceste containere. Sesizarea a fost făcută către primărie. Containerele au fost puse în funcțiune, de la începutul anului școlar. Am făcut o informare către Primăria Timișoara pentru a verifica instalația electrică la toate containerele. Primăria a anunțat unitățile de învățământ ca toate containerele folosite la nivelul Timișoarei pentru procesul didactic să fie închise pentru verificări. Le-au spus verbal, de la primărie, directorilor de școli să nu mai introducă copiii acolo. Eu am cerut o adresă scrisă în acest sens”, a spus Marin Popescu.
La Generală nr. 13 este vorba despre șase grupuri modulare (șase săli de clasă) – 25 de containere, unde intră și toaletele, plus coridor (aici, din trei containere se face o sală de clasă). La Generală 19 sunt opt săli de clasă, care sunt închise.
Sunt opt școli în Timișoara unde unii copii învață în containere: Waldorf, Colegiul Național Bănățean, Moisil, Școala nr 19, Școala 13, Școala 30, Școala 7 și Antim Ivireanu.
Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș,1384 copii învață în sisteme modulare în Timișoara și vor face cursuri online, până la remedierea problemelor. La Școala Gimnazială nr. 7 învață 120 de copii în aceste module, la Școala Gimnazială nr. 19 – 235 copii, la Liceul Grigore Moisil – 143 copii, la Școala Gimnazială 13 sunt 150 de copii care învață în aceste sisteme modulare, la Școala Gimnazială 30 – 302 copii, la Liceul Waldorf – 144 copii, iar la Colegiul Național Bănățean 180 de copii, în timp ce la Liceul Teologic Ortodox „Antim Ivireanul” învață în module 110 copii.
UPDATE. Echipele companiei care a executat lucrările sunt în drum spre Timișoara, pentru a remedia problemele
Conform viceprimarului Timișoarei, Dan Diaconu, echipele companiei care a executat lucrările sunt în drum spre Timișoara, miercuri, 30 septembrie, și vor remedia problemele apărute în cel mai scurt timp, astfel încât să se poată relua cursurile în spațiile modulare.
UPDATE 2. Reprezentanții Primăriei Timișoara: S-a decis suspendarea activității în spațiile modulare la Școala nr. 13, Școala nr. 19, Colegiul Național Bănățean și Liceul Antim Ivireanul
După ce reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș transmiteau că activitatea se suspendă în spațiile modulare din cele opt școli din Timișoara în care unii elevi învață în containere, reprezentanții Primăriei Timișoara transmit că s-a luat decizia de suspendare a cursurilor doar în patru unități de învățământ
Reprezentanții Primăriei Timișoara transmit că după identificarea unor probleme la instalația electrică „s-a decis suspendarea temporară a activității în spațiile modulare la Școala nr. 13, Școala nr. 19, Colegiul Național Bănățean și Liceul Antim Ivireanul”. Reprezentanții primăriei transmit că echipele companiei producătoare au ajuns astăzi la Timișoara pentru remedierea situației.
Trimite articolul
XAfacere penelista marca ROBU.
Cine a organizat licitatia? Cine e firma castigatoare? Hello DNA! E vorba despre copii nu ne jucam… sau voi ii aveti toti la Lenau si la Moisil?
atata chinuiti pruncii astia. jeguri penale ce sunteti
Cine a adus lagarele alea de concentrare pentru copii???
Este un abuz la adresa copiilor sa-i arestati in acele lagare!
Rusine sa va fie la cei care a-ti complotat la aceasta mizerie inumana!
Si pe POPA SAPCA e mai luxos!
-
Ai fost vreodata intr-un astfel de container?
Te asigur ca asigura conditii mult mai bune decat multe scoli din Romania care stau sa cada pe copii, fara caldura, fara apa.
Incontestabil, pentru defectiunea constatata furnizorul trebuie tras la raspundere, pus sa repare si sa suporte toate costurile asociate. Teoretic. Practic, mai vedem, depinde cine e furnizorul.-
Da poate ai dreptate in legatura cu conditiile din acste containere dar normal ar fi fost sa se construiasca corp nou de cladire nu containere.Cel putin de patru ani am fost amagiti ca se va construi un nou corp si nimic.Sa nu mai spun ca alesii nostrii locali daca ar fi construit cate o scoala,gradinita,cresa pe mandat si lucrurile ar fi stat altfel.Ma intreb cum a putut scoala permite inceperea cursurilor in aceste containere fara ca acestea sa nu fie verificate amanuntit?? Cine a semnat pentru receptia si verificarea lor? Mai ales ca se stia ca vor invata copi in ele.Dar ca de obicei se trece cu vederea si se inchid ochii din partea autoritatilor.
-
Investitiile in infrastructura invatamantului au fost intr-adevar la cote de avarie, nimic nou nu s-a construit. Si ceea ce exista se intretine greu, vezi cazul concret al liceului de arte, fostul liceu UMT.
Dar, vazand apetitul parintilor pentru anumite scoli, se naste firesc intrebarea cati parinti ar alege o scoala noua in detrimentul uneia cu renume.
Suplimentarea capacitatilor cu containere este o solutie de moment confortabila, atata timp cat ofera confort si siguranta. Mai buna decat invatatul in ture, din punctul meu de vedere.
Plus ca, in cazul unor fluctuatii ale numarului de copii de la o scoala la alta, se pot reloca in functie de necesitati. Sau daca nu mai sunt necesare se pot folosi pentru altceva. Iar aici as veni tot cu exemplul fostului liceu UMT, care avea o infrastructura cladita extinsa care in acest moment zace si se deterioreaza folosita partial, oferind conditii jalnice (vezi articolele despre liceul de arta mutat acolo). In aceeasi situatie sunt si cladiri apartinand liceului auto din Freidorf sau liceului Henry Coanda. Si probabil si altele, apartinand cu precadere fostelor licee industriale.
-
-
-
Amice, esti idiot!
-
Anche tu sei un Imbecille !!!
-
Solutia tehnica aleasa este foarte buna. Nu ne trebuie tablouri de sigurante si sigurante diferentiale in birouri sau sali de calsa.
De ce nu lucreaza angajatii din primarie in container ? De sunt pedepsiti copiii pentru incompetenta politicienilor ? De 30 de ani in Timisoara nu a fost construita o scoala sau gradinita noua ! Dar ce poti cere la primarii care au fost ? Ce poti cere la Inspectoratul Scolar care nici ei de 30 de ani nu au un sediu stau in cririe . Cate nulitati au condus aceasta institutie una nu a fost capabila sa rezolve macar sediul ISJ ce sa mai vorbim de scolile si gradinitele din subordine .