Municipalitatea a pornit zilele acestea licitația pentru „lucrări de execuție pentru obiectivul de investiție «Construcție clădire cu destinația creșă str. Cocea»”. Ofertele pot fi depuse până în 23 februarie, iar lucrarea trebuie să fie gata în 16 luni de la semnarea ordinului de începere. În clădire vor avea loc 38 de copii până la vârsta de 3 ani.
„Construcția principală (creșa) va avea un regim de înălțime P+2Ep. (…) Parterul clădirii va adăposti următoarele spații: spațiu de primire al copiilor, acces personal cu vestiare filtru, spațiu pentru depozitare cărucioare și biciclete, cabinet medical cu izolator, oficiu pentru personal, grupuri sanitare pentru personal și vizitatori, oficiu pentru servirea mâncării, biberonerie, spațiu colectare și evacuare deșeuri, două zone destinate grupelor mari (grupa de vârstă 1 an – 3 ani), o zonă destinată grupei mici (grupa de vârstă 3 luni – 1 an) și un spațiu multifuncțional”, scrie în fișa de proiect.
Bucătăria, spălătoria, o sală de ședințe, birourile și alte grupuri sanitare vor fi la etaje. Va fi ridicată și o anexă, „construcția secundară”, care va cuprinde cabina de pază și încă un grup sanitar, la parter, iar la etaj va fi un spațiu de depozitare. Va fi amenajată și o parcare, dar și o zonă destinată activităților pentru copii, dotată cu mobilier urban pentru relaxare și joacă, pergole pentru umbră și alei pietonale.
Primăria pune la bătaie 6,67 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 1,36 milioane de euro. O parte din bani, mai exact 1,6 milioane de lei, vin de la Uniunea Europeană, prin Axa 4 a Programului Operațional Regional. Proiectul a fost acceptat în martie 2019 pentru finanțare.
Trei creșe cu bani europeni, prima licitație anulată
De fapt, reprezentanții municipalității vor să ridice trei creșe noi cu bani de la UE, în Ciarda Roșie, pe Bogdănești și în Lipovei. Și celelalte două au fost acceptate pentru finanțare pe parcursul anului 2019.
Prima licitație, pentru creșa din cartierul Lipovei, a fost lansată în ultima zi de mandat a administrației Robu. Tot 6,7 milioane de lei era valoarea estimată a contractului, cu durata de 18 luni. Au fost depuse și trei oferte: Mist Lider Construct SRL, Hantig Electricservice și asocierea Ila Vorhaben cu Borealis Instal, numai că procedura a fost anulată acum câteva zile, în 26 ianuarie, pentru că „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”.
„Procedură anulată conform art. 212 alin. (1), lit. a) din Legea 98/2016 întrucât nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă”, scrie pe SEAP.
Timișoara are doar 13 creșe de stat și a avut mereu o problemă cu locurile pentru copii. Patru dintre creșe au fost închise în toamnă, atunci când a fost suspendată activitatea grădinițelor care funcționează în aceleași clădiri cu ele. Înainte de Crăciun au fost redeschise, iar în primele zile din ianuarie noua administrație a decis să schimbe conducerea Serviciului Creșe. În locul Gabrielei Crăciun a fost pusă Adriana Nemeș.
Articole pe aceeași temă:
Șef nou la Serviciul Creșe al Primăriei Timișoara. Fritz a demis-o pe Gabriela Crăciun
Trimite articolul
XCinste si onoare D.nului Fritz
-
Va rog sa nu faceti ca si cu Robu, sa-l laudati pe Fritz desi nu are nici o contributie la acest proiect.
Oricum NU se face nimic si probabil se va licita si in 2024 ATIT
(deh platuri cu boy, decât!)