Au trecut mai bine de doi ani de la inaugurarea clădirii din policarbonat de pe Circumvalațiunii. Primăria Timișoara caută o firmă care să… oprească ploaia să nu mai ajungă în centrul de afaceri. Estimările arată că este nevoie de 55.000 de euro, cu tot cu TVA.
Reprezentanții primăriei au trimis către SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice – un nou anunț de participare la licitație. Au mai făcut asta și în luna mai a acestui an, dar procedura a fost anulată. Documentația era incompletă, iar lucrările erau estimate la mai puțin de jumătate din prețul de acum: aproape 24.000 de euro.
„Având în vedere necesitatea modificării, completării şi actualizării documentaţiei tehnice, se impune anularea achiziţiei prin cumpărare directă a contractului de lucrări pentru remedierea faţadei la clădirea Incuboxx”, anunțau specialiștii municipalității.
A venit însă momentul unei noi licitații pentru lucrările de remediere la fațada clădirii de pe Circumvalațiunii.
„În baza contractului vor fi executate lucrări de remediere la fațada clădirii Incuboxx, realizată în cadrul proiectului «Infrastructura regională de afaceri și inovare în sectorul IT&C», prin introducerea, la partea inferioară a panourilor de policarbonat, a unui profil în formă de Z, realizat prin ambutisare din tablă de oțel prevopsită cu grosimea de 0,6 mm, pentru stoparea pătrunderii apei în incintă”, se arată în anunțul de participare publicat pe SEAP în 25 noiembrie.
Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut, ofertele putând fi depuse până în 10 ianuarie 2017, la ora 16. Odată găsită firma, lucrările ar trebui să fie gata în trei luni de la data atribuirii contractului. Municipalitatea va plăti 207.068 de lei, fără TVA, pentru ca în Incuboxx să nu mai plouă, adică 55.000 de euro, cu tot cu TVA.
În clădirea de afaceri de pe Circumvalațiunii plouă încă din anul 2015, chiar de la un an și ceva de la inaugurare, când pe pereții construcției au apărut infiltrații de apă, cauzate de ploile abundente. În memoriul înaintat de proiectant, atașat documentației, în urma unor teste s-a constatat că „apa intră ocazional prin îmbinarea controlată a panourilor de policarbonat. Sistemul de policarbonat instalat de constructor nu are banda de etanșare la vânt specificată în detaliul unei planșe. Sistemul de policarbonat instalat de constructor permite infiltrația de apă în îmbinarea verticală în condiții extreme (vânt + ploaie torențială). Din îmbinarea verticală apa ajunge în interiorul tâmplăriei de aluminiu, de unde, prin rosturi de dilatare și alte îmbinări ale tâmplăriei, se înfiltrează la interior”.
Centrul IT&C Incuboxx a fost inaugurat în primăvara anului 2014, după o investiţie de aproximativ 4 milioane de euro, din fonduri europene. Clădirea de birouri se doreşte a fi un incubator de afaceri pentru firmele IT&C aflate la început de drum.
Articole pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!