UrbanizeHub, împreună cu orașele Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița derulează proiectul „Soluții Inovative pentru Orașe Verzi”, care a ajuns în faza de organizare a unui concurs de soluții dedicat cetățenilor cu inițiativă din comunitate.
Acesta, numit „UrbanLab for Green Cities”, se va desfășura între 21 și 23 aprilie, atât online, cât și fizic, la Timișoara. Cele mai bune soluții vor primi premii în valoare de până la 3.000 de euro, fondul de premiere fiind pus la dispoziție de organizatori.
Soluțiile propuse în cadrul acestui concurs vor fi prezentate la conferința UrbanTalks din 27 aprilie, la care vor participa reprezentanți ai administrației publice, lideri din societatea civilă, antreprenori, reprezentanți ai Comisiei Europene și experți în dezvoltare sustenabilă, care vor discuta despre viitorul verde și inteligent al orașelor.
Înaintea lansării concursului, a fost organizată o campanie de consultare publică pentru a afla prioritățile cetățenilor în ceea ce privește investițiile și nevoile propriului oraș. După centralizarea a peste 1.000 de răspunsuri primite de la cetățenii din cele patru orașe au fost validate planurile de acțiune pentru comunitățile urbane.
Pe baza acestora, au fost identificate trei direcții principale pentru proiecte:
- Oraș verde prin design urban (mobilitate, spații verzi, infrastructură verde-albastră);
- Oraș verde prin tehnologie (digital);
- Oraș verde prin implicare (educație, voluntariat).
Prima categorie de proiecte se referă la orice propunere de design urban, regenerare urbană, urbanism sau mobilitate sustenabilă.
În a doua categorie se încadrează proiectele care propun aplicații ce pot îmbunătăți viața cetățenilor dintr-o comunitate urbană și care au legătură cu conceptul de oraș sustenabil și verde.
În ultima categorie se încadrează propunerile care încurajează cetățenii să se implice prin acțiuni concrete, idei și proiecte în transformarea verde a comunității.
Peste 95% dintre cetățenii care au participat la sondaj sunt dispuși să se implice în transformarea verde a orașului prin acțiuni de voluntariat sau prin schimbarea comportamentului. Înscrierile la concursul de soluții se pot face accesând acest link.
Pe aceeași temă:
Locuitorii Timișoarei, invitați să ofere soluții pentru un oraș verde
Trimite articolul
Xmulte schele verzi! as pune cate una in fiecare intersectie chiar.
digitalizare? pai nu era vorba de digital twin, geamanul digital al orasului? gata, nu se mai face?
si multe multe trotinete! pana ne saturam de ele ca aia din paris!
ar mai fi si varianta ca toate semafoarele sa fie continuu pe verde, am avea un oras verde zic(cu o mâna rosie… dar se poate vopsi, n-ar fi prima data cand isi schimba culoarea)
altfel, hai cu ideile din “orasul de 15 minute”, ce mai la deal la vale. si autostrazi pentru albinuțe. poate chiar unele pentru greieri si unele pentru lacuste. si inchideti coldermu ala odata! si interziceti si centralele alea individuale totodata!
ps: PUG-ul ala E GATA?
#🤪
Luti legătura cu Bijarke Ingels sa facă un incinerator ,ca și la Copenhaga ,averi și pârtie de ski și loc de cățărat ,scăpați de gunoaie,și nu mai plătiți certificate.
Scoateti continentalul afara din oras 😀 doar o idee care salveaza vieti umane…